Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Quimby Csodaország és űrkiképző bázis a Szigeten

Kiss Tibiék külföldi vendégeket is hoznak a nulladik napra.

2013.07.10. 08:50 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

Az idei Sziget nulladik napján idén a Muzsikás együttes 40 éves jubileumi koncertje mellett a Quimby Csodaországban produkciót láthatja a közönség. A 22 éves zenekar a fellépés idejére egy különleges világot varázsol a helyszínre, az Alice Csodaországban mese mintájára. A látogatók egyesével csúszhatnak be a "nyúl üregébe", ahol többek közt cirkusz, akrobatika, tánc, látványszínház és irodalmi programok is várnak rájuk. No és persze koncertek, mégpedig már a Quimby fellépése előtt. Az együttes tagjainak személyes - elsősorban külföldi - kedvenceit hívták meg, így fellép a Firewater (USA), a The Urban Voodoo Machine (UK), King Automatic (F), a Mardi Grasss BB (D), Ian Siegal (UK), Ripoff Raskolnikov (A), a Big John and the Vienna Soul Society (USA-A), valamint a hazai költők és popzenészek közös produkciója, a Rájátszás. A nulladik napi koncertre 6990 és 7900 forintért lehet jegyeket vásárolni, az utóbbi árért az első 5000 előrendelő az ekkor megjelenő Quimby könyvet is megkapja.

Quimby Csodaország és űrkiképző bázis a Szigeten

A Szigeten kap helyet az Axe Apollo Space Academy űrkiképző központja is, ahol hat ország 51 indulója közül választanak ki országonként egy-egy jelöltet, akik a floridai Orlandóban vehetnek majd részt egy űrtáborban, a világ minden tájáról érkező 110 emberrel közösen. Az ott legjobb eredményt elérő 23 fő űrutazásban vehet majd részt: 103 kilométer magasra repítik őket, ahol súlytalanság vár rájuk, visszafele pedig 4,5 g-s erőt tapasztalhatnak meg. A magyar, cseh, szlovák, horvát, szlovén és bosnyák fiatalok mellé egy jelölt a Sziget vendégeiből kerül ötvenegyediknek, ők kapnak lehetőséget az utolsó előtti megmérettetésben való részvételre. A Sziget jelöltjét azok közül választják ki szavazással, akik a facebookos alkalmazásban feltöltenek magukról egy képet a letölthető zászlóval, minél extrémebb helyszínen.
A magyarországi döntőn egészségügyi szűrés (pl. fogászati és szemészeti ellenőrzés, terheléses EKG, neurológiai vizsgálat és barokamra) és tudásteszt (űrhajózással, csillagászattal és asztrofizikával kapcsolatosan) is lesz, és persze a fizikai képességet is próbára teszik egy akadálypályán. Országonként a legtöbb pontot elérő jelöltek juthatnak ki Orlandóba. Az űrakadémia munkáját az eddigi egyetlen hazai űrhajós, Farkas Bertalan is segíti szakértőként. Az űrkiképzőről tartott sajtótájékoztatón még az is kiderült, hogy a floridai kiképzés fejenként 15 ezer euróba kerül, míg egy fő űrrepülése 100 ezer dollár. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.