Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Egyetemisták ismerkedhetnek a PlayStation 4-gyel

A PlayStation First program keretein belül kapják meg a résztvevő egyetemek az ősszel érkező konzol fejlesztői csomagját.

2013.07.10. 21:24 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PlayStation First programon belül a PlayStation Vita fejlesztői programban résztvevő egyetemek hozzáférést nyernek a PlayStation 4 fejlesztői csomagjához. A PlayStation First a SCE és SCE Worldwide Studios felsőoktatási fejlesztői- és partnerprogramja, amelyet a PlayStation platformok folyamatos innovációja érdekében hoztak létre. Az élvonalbeli videojáték-technológiát és játékfejlesztést oktató egyetemekkel megkötött megállapodás a következő generáció professzionális fejlesztőinek felkarolásával az SCE általános céljához, az Indie fejlesztők támogatásához és stúdiók létrehozásához járul hozzá. A PlayStation First olyan egyetemeket szeretne bevonni a fejlesztői programjába, amelyeknek az Academic Dev Kit program a profiljukhoz tartozik és érdeklődnek a PS Vita játékfejlesztés iránt. A PS Vita rendszer az, amely a legjobban kapcsolódik a PS4-hez és amelynek ismerete kiemelkedő jelentőséggel bír a PlayStation platformok innovációjában. A fiatal fejlesztőknek szánt program lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy versenyképes készségekre és ismeretekre tegyenek szert a PlayStation platformjairól azáltal, hogy hozzáférést biztosít a legmodernebb professzionális eszközökhöz a PlayStation First résztvevőinek.
"A PlayStation a kezdetek óta kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra és az újabb generációk képzésére. Számunkra természetes az, hogy hozzáférést biztosítunk a legújabb dev kitekhez." - emelte ki Paul Holman, a SCEE R&D alelnöke, aki hozzátette, hogy ez a tapasztalat nem csupán a diákoknak, hanem azoknak a játékstúdióknak is értékes, amelyek a későbbiekben foglalkoztatják ezeket a hallgatókat. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.