Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Precinct - új játékon dolgoznak a Police Quest készítői

Precinct címmel készül a hagyományos point 'n' click kalandjáték, amelynek témáját ezúttal is a rendőrség munkája adja. A fejlesztők a Kickstarteren kezdtek gyűjtésbe.

2013.07.17. 15:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A 2008-ban megszűnt Sierra Entertainment megannyi mára klasszikussá vált játék kiadásáért - és gyakran fejlesztéséért - felelt. Ezek közé tartoztak a különféle Quest kalandjáték sorozatok is, amelyek a fantasytől a sci-fi vonalig sok műfajt lefedtek. Ezek közül is az egyik legismertebb a Police Quest sorozat volt, amelynek első része 1987-ben jelent meg. Ezt a következő közel húsz évben további kilenc rész követte, bár a SWAT játékokat már inkább szellemi örökösnek illik tekinteni, nem egyenes folytatásnak.
Jim Walls és Robert Lindsley, a széria megálmodói bejelentették, hogy ismét a rendőrös témát szeretnék megragadni, és belefogtak a Precinct fejlesztésébe. A hagyományos point 'n' click kalandjátékok táborát erősítő alkotás főhőse Maxwell Jones járőr lesz, mi pedig betekintést nyerhetünk általa a rendőrök napi munkájába.
"Az eredeti Police Quest sorozathoz hasonlóan a Precinct is a rendőrök mindennapi munkáját mutatja be. Napjaink technológiájának és fejlesztői eszközeinek hála, végre olyan játékot készíthetünk, amilyet mindig is akartunk. Szeretnénk, ha a Precinct újraértelmezné a hagyományos kalandjátékok élményét egy lebilincselő rendőr történetet megismertetve a legújabb játékos generációval." - nyilatkozta Walls, aki azt is elárulta, hogy a kaland Fraser Canyon városában fog játszódni. A történeten igazi hollywoodi tehetségek dolgoznak, és valós rendőrségi ügyek adják az alapját.
A tervek szerint a kalandjátékok terén manapság egyre népszerűbb epizodikus megoldást választják, így a teljes sztori öt részen keresztül bontakozhat ki, amelyek közül a legelső rész bő egy év múlva, 2014 harmadik negyedévében jelenne meg PC-re. Ugyanakkor a fejlesztőknek egyelőre anyagi támogatásra van szüksége, így a Kickstarterhez fordultak. Az elsődlegesen kitűzött cél az 500 000 dollár, de ennél magasabb összeg esetén nem zárják ki a PlayStation 3-as és Xbox 360-as változatokat sem, hosszabb játékidőt, több karaktert, valamint részletesebb játékmenetet és gazdagabb látványvilágot ígérnek. A játék Kickstarter oldalát errefelé találjátok. ■

Precinct
A legutóbbi Precinct cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.