Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Microsoft nélkül nem lenne Quantum Break

A Remedy vezetője egy interjúban fejtette ki, mekkora szerepet játszik az ígéretes játék elkészítésében a redmondi cég.

2013.07.21. 13:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Max Payne első két részével, majd néhány éve az Alan Wake című horrorjátékkal híressé vált Remedy csapata ismét egy nagyon ígéretes játékon dolgozik. A Quantum Breaket az idei E3-on mutatta be a Microsoft, mivel kizárólag Xbox One-ra készül. Érdekessége, hogy nem csupán egy egyszerű játékról van szó, hanem egy játék és televíziós sorozat keverékéről. Ahhoz, hogy maximálisan megértsük a történetet, felváltva kell a küldetéseket megcsinálnunk és a sorozat epizódjait megnéznünk, mivel ezek kiegészítik egymást. A Remedy feje, Matias Myllyrine egy interjú során beszélt a Microsoft szerepéről a projektben. Kifejtette, hogy - bár továbbra is teljesen független stúdióként léteznek - egy ekkora kaliberű projekt sosem készülhetne el a redmondi cég nélkül.
"Az kizárt, hogy ezen az Isten teremtette Földön a saját erőnkből belevágjunk egy ilyen vállalkozásba. Étvágyunk ugyan lenne rá, de képtelenek lennék megvalósítani. A két cég elképzelései remekül összeillenek. Mi kiszolgáljuk az igényüket, hogy egyedi tartalom készüljön a konzoljukra. Számunkra pedig lehetővé válik, hogy kiéljük a csapatban rejlő kreatív képességeket, amelyek egy ilyen projekthez kellenek." - Myllyrine ezt követően kitért az egyedi megvalósításra és elismerte, hogy kockázatos vállalkozás - "Kockáztatni kell, mi is ezt tesszük. Mind a kreativitás miatt, mind azért, mert az eddigiektől teljesen eltérőt alkotunk. Ha mindig mindent ugyanúgy csinálsz, mint korábban, akkor stagnálni fogsz és meghalsz. Ha valami, akkor ez lebegett a szemünk előtt az elmúlt 24-36 hónapban. Sokat és gyorsan tanultunk - rengeteget foglalkoztunk az iOS-sel, amiről még nem is beszéltünk. Az egész iparág drasztikus változáson megy keresztül, egyre nő a tét. Felelősséget kell vállalnunk a döntéseinkért. Szerintünk sokkal jobb valami ambiciózusba és nehézbe belevágni, mint inkább semmibe. Az élet túl rövid."
A Quantum Break kizárólag Xbox One-ra fog megjelenni valamikor 2014-ben. ■

Quantum Break
A legutóbbi Quantum Break cikkek, hírek

hozzászólások (1)

johnson19
johnson19 2013.07.21. 22:27
Akkora XBOX exkluzív lesz, mint az Alan Wake? Haha. Mondjuk úgy tűnik, a Remedy jól érzi magát egy ágyban a Microsofttal. Ha nekik ez jó...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.