Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Leállt az új Imperium Galactica fejlesztése - FRISSÍTVE!

Elküldték a munkatársakat, félbehagyták az online játék fejlesztési munkáit.

2013.07.30. 15:45 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

A napokban napvilágot látott - igaz, egyelőre nem hivatalos - hírek szerint bezárt a Digital Reality, hazánk egyik legrégebbi fejlesztőcsapata (még ha a közel húsz évvel ezelőtti alapítás óta sokszor és sokféleképpen is változott a cég). Az elmúlt évek során a Docler Holding részeként üzemelő cég munkatársait elküldték, a folyamatban lévő fejlesztést - az Imperium Galactica Online-t - lelőtték.
Az 1994-es Reuniont követően az űrstratégiai berkekben népszerű két Imperium Galactica epizód készült a cégnél, majd ezt követően vegyes sikerű alkotásokon dolgoztak, mint például a Platoon, D-Day, War on Terror és War Front: Turning Point stratégiai játékokon, vagy a Haegemonia űrstratégián. A 2010-es években online kiadóként is felléptek, a Dead Blockot a saját fejlesztésű SkyDrift követte, legutóbbi alkotásuk pedig a Grasshopper Manufacture-rel közös Sine Mora volt, amely jellemzően igen pozitív kritikákat kapott.
FRISSÍTÉS: Időközben hivatalos közleményt adott ki a Digital Reality, amelyből kiderül, hogy a híreknek egy része volt csak igaz. A fejlesztés alatt álló új Imperium Galactica játék fejlesztési munkálatait valóban leállították, azonban a cég továbbra is megmarad. Peller András ügyvezető azt nyilatkozta, hogy nem pénzügyi, hanem szakmai okok állnak a háttérben. A fejlesztés nem úgy haladt, ahogy a folytatáshoz szükséges lenne, ezért döntöttek a projekt leállítása mellett. Az Imperium Galacticán dolgozó emberek lehetőség szerint a Docler csoport más cégeiben kapnak munkát. ■

hozzászólások (3)

Mithorn
Mithorn 2013.07.30. 15:13
Nos nem szünt meg, javaslom elolvasni ezt a hivatalos sajtóközleményt:
http://ots.mti.hu/hirek/88377/a_digital_reality_felfuggesztette_az_uj_imperium_galactica_jatek_fejleszteset_a_ceg_fo_tamogatoja_a_docler_cegcsoport_tovabbra_is_a_jatekfejleszto_studio_mogott_all_a_digital_reality_nem_szunt_meg
Dino
Dino 2013.07.30. 15:49
Mithorn: Köszi, ezt sajnos nem vettem észre a hír írásakor, és András nem vette fel telefonját, hogy rákérdezzek nála a részletekre. Pontosítottam a hírt ennek megfelelően.
Hofi
Hofi 2013.07.31. 10:34
Ez a DR már rég nem az ami az IG2 és a Haegemonia-kor volt. Azóta sajnos már csak árnyéka önmagának. Azt hittem anno, hogy folytatják az IG és a Haeg vonalat. Remélem egyszer még látunk tőlük valami nagyot, űrstratégia vonalon.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.