Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

16 új játékot jelentettek be, valamint végre bejelentették a PlayStation 4 pontos premierdátumát.

2013.08.20. 23:39 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei gamescom nulladik napján az Electronic Arts mellett a Sony is megtartotta a maga sajtókonferenciáját. Sorra vették a két jelenlegi konzoljukat és természetesen a PlayStation 4-et is, és külön szó esett a független fejlesztők játékairól, valamint a nagyobb sorozatok aktuális részeiről is. Az este fénypontja mégis a PlayStation 4 pontos megjelenési dátuma volt. De kezdjük az elején!

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

A konferencia kezdetekor mindjárt bele is ugrottunk a dolgok közepébe, ötletesen mutatták be a PlayStation 4 kezelőfelületét, valamint egyik ígéretes új szolgáltatását. A színpadon mindössze egy fotelt láthattunk, amelyből egy alak vezérelte a PS4-et, mi pedig a kivetítőn követhettük figyelemmel az eseményeket. Alapjában véve a felhasználói felület a jól ismert alapokon nyugszik, ám sokkal több információval lát majd el minket az egyes funkciókról. Ám nagyon meggyőző volt, mikor emberünk a menüben belekukkantott a Killzone: Shadow Fall egyik éppen zajló multis ütközetébe, majd egyetlen gombnyomással már csatlakozott is ahhoz. Ha ez a hétköznapokban is ennyire egyszerűen (és gyorsan) fog zajlani, az nagy fegyvertény lehet. Sőt, ezt követően saját rögzített játékát is megosztotta még a nagyvilággal.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Ezt követően a műsorvezetők visszatértek a PlayStation 3-hoz, hiszen még korántsem szabad leírni az aktuális konzolt, arra remek játékok fognak még megjelenni. Ilyen lesz a december 6-án debütáló Gran Turismo 6 is, amely új trailerrel jelentkezett. Az is kiderült, hogy mozifilmet is terveznek a játékhoz kapcsolódóan.
Szóba került a LittleBig Planet franchise is, amelyből még idén kapunk egy ingyenes verziót, amely a LittleBig Planet Hub névre hallgat. Ebben találunk pályaszerkesztőt, és Sackboy figuránkat is tetszés szerint öltöztethetjük, aztán meg persze mindent meg is oszthatunk.

A Sony számára továbbra is kiemelten fontos a PlayStation Vita is. Örömmel jelentették be, hogy a hordozható konzol ára 199 euróra csökken, valamint számos új játék fog rá megjelenni a közeljövőben. A Killzone: Mercenaryról és a Batman: Arkham Origins Blackgate-ről már tudunk egy ideje, de készül a meglehetősen furcsa Murasaky Baby, a Tearaway, valamint több sikerjáték portja is: számíthatunk a Borderlands 2, a Football Manager 2014 és a LEGO Marvel Heroes megjelenésére is. Érdekes játéknak tűnik a BigFest, amely voltaképpen egy fesztiválmenedzser, feladatunk pedig minden idők legnagyobb bulijának a megszervezése. Ehhez valódi zenéket tölthetünk le (kiadóhoz még nem szerződött együtteseket népszerűsíthetünk gyakorlatilag), és ellátogathatunk barátaink fesztiváljaira is.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Az elmúlt napokban már terjengtek róla pletykák, de ma este hivatalosan is bejelentették a PlayStation 3 12 GB-os változatát, amely a PS Vitához hasonlóan 199 eurós áron kerül majd forgalomba. Emellett szeptember 17-től a boltok polcaira kerül a PlayStation 3 GTA V Bundle is, amelyben egy exkluzív headset is helyet kap.

A PS3 és a Vita után visszatértünk a fő attrakcióhoz, a PlayStation 4-hez, valamint az arra készülő új játékokhoz. Először Mark Cerny, a konzol vezető tervezője lépett a színpadra, aki a független fejlesztők támogatását emelte ki, hiszen a videojáték-ipar jövőjének egyik alappillérei lehetnek. És akkor jöjjenek a játékok!
A sort a Dead Esther fejlesztőinek (az Amnesia: A Machine for Pigs fejlesztésében is közreműködő the chinese roomnak) új alkotása, a CryEngine 3 által meghajtott Everybody's Gone to the Rapture nyitotta egy hangulatos trailerrel, majd ezt követte a Tequila Works rajzfilmszerű alkotása, a Rime, valamint a Helldivers és a Resogun bemutatói. Remake-et kap a Shadow of the Beast, amely egyelőre kizárólag PS4-re lett bejelentve és egy igazán véres játék kerekedhet belőle.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

Ezután jöttek a már korábban bejelentett és nagyon várt játékok bemutatói: inFamous: Second Son, Killzone: Shadow Fall, The Order 1886, Knack, DriveClub és Watch_Dogs kerültek szóba. Láthattuk mozgás közben a PS4-re csak nemrég bejelentett War Thundert is, míg a sort az Assassin's Creed IV: Black Flag zárta, amellyel részletesebben is foglalkoztak. Edward Kenway kalandját ugyanis akár PlayStation Vitánk segítségével is irányíthatjuk majd, ezt élőben prezentálták is a színpadon: egy tengeri ütközetet az egyik játékos vezényelt le kontrollerrel, majd az ő helyét vette át egy másik játékos Vitával, amelyre a PS4 streamelte a játékot.

A Sony konferenciájára természetesen mindenki ugyanazzal a kérdéssel ült be: mikor fog megjelenni a PlayStation 4? Erre a legvégén kaptuk meg a választ, amely szerint az Egyesült Államokban november 15-én, míg Európában november 29-én lesz a premier (első körben 32 országban). Az már nem okozott nagy meglepetést, hogy a nagy előzetes várakozásnak köszönhetően eddig 1 millióan rendelték elő az új konzolt.
A Sony sajtókonferenciája bő másfél órásra nyúlt, sok ígéretes játékot láthattunk mozgás közben és megerősítették, hogy sem a PS3-ról, sem a Vitáról nem mondanak le a fejlesztők. Ezzel együtt is a PS4 volt az igazi főszereplő, ami igaz lehet az egész idei gamescomra is általában.

gamescom 2013: Sony sajtótájékoztató

hozzászólások (1)

Madrac
Madrac 2013.08.21. 00:29
Mikor megjelent a a Shadow of the Beast a kivetiton nagyon megorultem. De a trailer utan csak azt tudtam kerdezni, ez mi? Mert nem SotB. :(
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.