Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Az inFamous: Second Son bemutatóján jártunk

Végre mozgás közben is láthattuk a Sucker Punch új játékát, amelyben főhősünk mások különleges képességeit is képes lemásolni.

2013.08.21. 23:30 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A Sony zárt ajtók mögött mutatta be a sajtó képviselőinek a Sucker Punch készülő játékát, az inFamous: Second Sont. Erre a bemutatóra mi is hivatalosak voltunk, ahol végre élőben is láthattuk, hogyan is fest majd a játékmenet.

A bemutató egy vadonatúj trailerrel kezdődött (valójában ezt azért már láthattuk a tegnap esti Sony sajtótájékoztatón is), amelyben egy fiatal lány, Abigail 'Fetch' Walker is felbukkan, szintén különleges képességek birtokában. A főhős, Delsin Rowe találkozik vele, akinek egy baleset során lemásolja a különleges képességét, vagyis ettől kezdve hatalma van a neonfények felett. A trailer után a játék fejlesztésének vezetője, Nate Fox mesélt a játékról, míg a háttérben élőben láthattuk a játékmenetet. Először a trailerben látott ellenőrző kapus jelenetet nézhettük végig, ahol a D.U.P. katonái a különleges képességekkel rendelkezőket igyekeznek kiszűrni a lakosok közül. Delsin természetesen fennakad a rostán, így harcra kényszerül. A küldetések során sokszor lesz lehetőségünk lopakodva megközelíteni az ellenséget, akit így csendben tehetünk ártalmatlanná. Ha pedig lebuktunk, jöhet a könyörtelen mészárlás, hiszen karakterünk rengeteg brutális támadásra képes. A környezetünket is számos módon használhatjuk közlekedésre, például a szellőzőcsöveken keresztül villámgyorsan feljuthatunk a tetőre.
Az inFamous: Second Son, mivel kizárólag PlayStation 4-re készül, jelentős mértékben kihasználja az új DualShock 4-es kontroller minden adottságát. Először az érintésérzékelőt mutatták be, amely a csendes gyilkolásnál vagy kisebb minijátékok során használható (a kézleolvasónál ezzel kell a megfelelő helyre tennünk karakterünk kezét). A kontrollerbe épített hangszóró segítségével hallhatjuk a beérkező telefonhívásainkat. A prezentáció végén egy fejlesztői naplót is megnézhettünk, amelyen a DualShock 4 kezeléséről meséltek a fejlesztők.

A Sucker Punch új játéka már eddig is nagyon ígéretesnek tűnt, a prezentáció viszont csak emelte a várakozásainkat. A játék grafikája pazar, kihasználja a PlayStation 4-ben rejlő hatalmas teljesítményt. A megjelenésére sajnos még elég sokat kell várnunk, ugyanis arra jövő április elején kerülhet sor. ■

inFamous: Second Son
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.