Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Egy óra Wolfenstein: The New Order élményei

A MachineGames játékával közel egy órán át játszottunk, első benyomásaink pedig egyértelműen pozitívak.

2013.08.23. 08:00 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A Bethesda standjánál a MachineGames csapata is jelen van az idei gamescomon, ahova természetesen készülő akciójátékukat, a Wolfenstein: The New Ordert vitték magukkal. A játékot ráadásul lehetőségünk volt kipróbálni is, közel egy órán át ismerkedtünk William "BJ" Blazkowicz legújabb kalandjával, amelynek előzményét és első fejezetét játszottuk végig.

Egy óra Wolfenstein: The New Order élményei

A történet 1946-ban egy bázison kezdődik a hegyekben, ahová néhány társunkkal igyekszünk behatolni. Mindezt kellően stílusosan tesszük, a hegyi erődítmény falán felmászva. Ám nem sokkal azután, hogy behatoltunk és sikeresen végeztünk az ott állomásozó katonák zömével, a csapat egy laboratóriumban találja magát, ahol a nácik kísérleteztek az embereken. Hamarosan szembe is kerülünk a kísérletek egyik szörnyszülöttjével, egy félig gép, félig ember monstrummal, akit nagyon nehéz legyőzni. Ám nem örülhetünk sokáig, hiszen ekkor betoppan a korábbi játékokból már ismerős Wilhelm 'Deathshead' Strasse, aki mellett Mengele irgalmas szamaritánusnak tűnne. Halálfejes barátunk gyorsan ránk uszít néhány további monstrumot, így tehetetlenül vagyunk kénytelenek végignézni egyik társunk könyörtelen halálát. E jelenetnél nem is igazán a látvány (mert igazából nem is látunk semmit) a felkavaró, hanem az, hogy Strasse velünk választatja ki, hogy melyik társunk két szép szemét vigye ő magával. Távozása után, ha nehezen is, de sikerül elmenekülnünk az erődből, ám közben súlyos fejsérülést szenvedünk, és kómába esünk.

Az első fejezet bő másfél évtizeddel később, a '60-as években játszódik, mi pedig hosszú kómából ébredünk egy hátborzongató szanatóriumban. Egyetlen barátunk, az intézmény vezetőjének lánya, Anya, aki az évek során gondunkat viselte. Itt is hamar akcióba fullad a történet, hiszen nácik jelennek meg és végeznek mindenkivel, kivéve Anyát és minket. A játékmenet a jól bevált receptet követi: lőni, lőni és egy kicsit még lőni kell. Az akció pörgős, az ellenfelek pedig igyekeznek fedezékbe vonulni és bekeríteni minket, még ha ez nem is mindig sikerült nekik a tesztverzióban. Fegyverekből bőséges választék áll majd rendelkezésünkre a pisztolyoktól a telepített ágyúkig. Ha úgy tartja kedvünk, akár késünkkel csendesen is leszedhetjük a még gyanútlan őröket.

Egy óra Wolfenstein: The New Order élményei

A Wolfenstein: The New Order grafikája egészen bámulatos, a textúrák élesek, a modellek részletesek. Bár itt-ott még akadtak kisebb hibák, már most is jól látszik, hogy a fejlesztők tudásuk legjavát adják. Egy jelenetnél, mikor Deathshead váratlanul megjelenik egy ablakban, rendesen hátrahőköltem, annyira ijesztő lett a karaktere. A pályák (már az erőd is, de főleg a szanatórium) részletesen fel lettek építve, minden a helyén van.

A játék megjelenés sajnos még egy picit messze van, hiszen csak 2014 tavaszán számíthatunk a premierre. Akkor viszont valóban egy szép és izgalmas akciójátékot köszönhetünk majd. ■

Egy óra Wolfenstein: The New Order élményei
Wolfenstein: The New Order
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.