Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

Mozgás közben láttuk az Avalanche Studios játékát, megismerkedtünk az autós harcokkal, a közelharccal és az autó fejlesztésével is.

2013.08.23. 08:59 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A tegnapi nap folyamán időt szakítottunk, hogy beüljünk az Activision standjánál tartott Mad Max bemutatóra. A Just Cause sorozatról ismert Avalanche Studios ezúttal is igyekszik egy remek játékot letenni az asztalra, mi pedig végre mozgás közben is láthattuk azt. A Mad Max történetét szinte felesleges is részletezni, így inkább rögtön a játékmenetre térek. A demóban ennek három fontos elemét mutatták be a fejlesztők: az autós harcot, a közelharcot, valamint az autó fejlesztését. Az autós harc során a pusztában portyázó útonállók ellen kell megvédenünk magunkat, de lehetőségünk lesz karavánokat is megtámadni. Az összecsapás leginkább egy roncsderbire hasonlít, hiszen általában az győz, aki többször és nagyobb erővel képes eltalálni a másikat. A játék ráadásul (amolyan achivement rendszer keretein belül) díjazza is a teljesítményünket, például ha sikerül kitörnünk az ellenfél egyik kerekét. A harc során az időt is belassíthatjuk, hogy ilyenkor puskánk segítségével még nagyobb kárt tegyünk a másik autóban: akár a kerekét is kilőhetjük, de célszerűbb egyből a sofőrre céloznunk.

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

A közelharc egy picit a Batman: Arkham játékokból lehet ismerős, hiszen a rendszer nagyon hasonlít. Támadásaink folyamatosak, de közben figyelnünk kell, hogy ellenfelünk mikor készül lesújtani. Jól időzítve ellentámadásba lendülhetünk. A Mad Max elég brutális lesz, csúnyán elbánhatunk az útonállókkal. Ebben különböző fegyvereket is felhasználhatunk, de akár csapdába is csalhatjuk őket. Lesznek természetesen lőfegyverek is, a mesterlövész puskával például előre megjelölhetjük az egységeket a környezetünkben, míg Max jellegzetes lefűrészelt csövű puskáját a közelharc során is bevethetjük.

Mivel a játék egyik legfontosabb részét az autónk jelenti, így ennek fejlesztésére is külön odafigyelnek a készítők. Számos aspektusában javíthatunk járgányunkon: motorját, felfüggesztését, kerekeit, váltóját és páncélzatát is fejleszthetjük, ezek pedig mind hatással lesznek a viselkedésére. Ha túl sok páncélt és ütközőt szerelünk rá, kénytelenek leszünk nagyobb motort és kerekeket is felszerelni, különben lomhává, így pedig könnyű prédává válunk. Érdekes, hogy a kaszni festésének nem csak látványként van szerepe, bizonyos festések ugyanis speciális tulajdonságokkal rendelkeznek: a vörös festés például tűzálló.

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

A Mad Max egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, várhatóan valamikor 2014-ben kerül a boltok polcaira PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Mad Max
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (1)

ufodani
ufodani 2013.08.23. 11:08
Áá köszi. Biztos, h az egyik legjobban várós lesz jövőre, a filmek hangulatából kiindulva biztos.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.