Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

Mozgás közben láttuk az Avalanche Studios játékát, megismerkedtünk az autós harcokkal, a közelharccal és az autó fejlesztésével is.

2013.08.23. 08:59 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A tegnapi nap folyamán időt szakítottunk, hogy beüljünk az Activision standjánál tartott Mad Max bemutatóra. A Just Cause sorozatról ismert Avalanche Studios ezúttal is igyekszik egy remek játékot letenni az asztalra, mi pedig végre mozgás közben is láthattuk azt. A Mad Max történetét szinte felesleges is részletezni, így inkább rögtön a játékmenetre térek. A demóban ennek három fontos elemét mutatták be a fejlesztők: az autós harcot, a közelharcot, valamint az autó fejlesztését. Az autós harc során a pusztában portyázó útonállók ellen kell megvédenünk magunkat, de lehetőségünk lesz karavánokat is megtámadni. Az összecsapás leginkább egy roncsderbire hasonlít, hiszen általában az győz, aki többször és nagyobb erővel képes eltalálni a másikat. A játék ráadásul (amolyan achivement rendszer keretein belül) díjazza is a teljesítményünket, például ha sikerül kitörnünk az ellenfél egyik kerekét. A harc során az időt is belassíthatjuk, hogy ilyenkor puskánk segítségével még nagyobb kárt tegyünk a másik autóban: akár a kerekét is kilőhetjük, de célszerűbb egyből a sofőrre céloznunk.

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

A közelharc egy picit a Batman: Arkham játékokból lehet ismerős, hiszen a rendszer nagyon hasonlít. Támadásaink folyamatosak, de közben figyelnünk kell, hogy ellenfelünk mikor készül lesújtani. Jól időzítve ellentámadásba lendülhetünk. A Mad Max elég brutális lesz, csúnyán elbánhatunk az útonállókkal. Ebben különböző fegyvereket is felhasználhatunk, de akár csapdába is csalhatjuk őket. Lesznek természetesen lőfegyverek is, a mesterlövész puskával például előre megjelölhetjük az egységeket a környezetünkben, míg Max jellegzetes lefűrészelt csövű puskáját a közelharc során is bevethetjük.

Mivel a játék egyik legfontosabb részét az autónk jelenti, így ennek fejlesztésére is külön odafigyelnek a készítők. Számos aspektusában javíthatunk járgányunkon: motorját, felfüggesztését, kerekeit, váltóját és páncélzatát is fejleszthetjük, ezek pedig mind hatással lesznek a viselkedésére. Ha túl sok páncélt és ütközőt szerelünk rá, kénytelenek leszünk nagyobb motort és kerekeket is felszerelni, különben lomhává, így pedig könnyű prédává válunk. Érdekes, hogy a kaszni festésének nem csak látványként van szerepe, bizonyos festések ugyanis speciális tulajdonságokkal rendelkeznek: a vörös festés például tűzálló.

Jó játéknak ígérkezik a Mad Max

A Mad Max egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, várhatóan valamikor 2014-ben kerül a boltok polcaira PC-re, PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Mad Max
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (1)

ufodani
ufodani 2013.08.23. 11:08
Áá köszi. Biztos, h az egyik legjobban várós lesz jövőre, a filmek hangulatából kiindulva biztos.
további hírek

Sniper Elite 4 sztori trailer

Mi történt Olaszországban 1943-ban?

Renoir videoteszt

Kipróbáltuk az oldalnézetes noir platformert.

Regisztrálj a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands zárt bétájára!

Egyelőre keveset tudni a bétáról, de várhatóan a következő hónapokban rajtol majd el.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #2

Nézd meg az első küldetés befejezését.

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.