Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Rekord látogatószámmal zárt az idei gamescom

A kiállítás minden napján teltház volt.

2013.08.26. 20:09 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2013

Ismét rekorddal zárt a kölni gamescom: az idei évben 340 ezren látogattak ki az ötnapos kiállításra, ami az előző évi 275 ezer látogatóhoz képest 23 százalékos növekedést jelent. A 40 országból érkezett 635 kiállító összesen 140 ezer négyzetmétert foglalt el az óriási csarnokokban, ahol sokszor mozogni is alig lehetett egy-egy stand körül, és hosszas sorok kígyóztak minden nagyobb játék (mint például a PlayStation 4 vagy Xbox One újdonságok, vagy az olyan nagy címek, mint a Battlefield 4, az Assassin's Creed 4: Black Flag vagy a Destiny) kipróbálásához vagy bemutatójához. Nőtt a szakmai látogatók száma is (24500-ról 29600-ra 2012-höz képest), és újságíróból is 15%-kal több volt (61 országból összesen 6000-en tudósítottak az eseményről).
Már megvan a jövő évi rendezvény időpontja is: 2014. augusztus 13-17. között rendezik meg a hatodik gamescomot. Igen kíváncsian várjuk, hogy a már idén is teltházas kiállítást hogyan tudják tovább növelni, esetleg megnyitnak-e újabb csarnokokat a látogatók előtt, vagy más ötlettel állnak elő, hogy aki esetleg idén lemaradt, jövőre beférhessen.
Ami pedig minket illet: lelkesen róttuk három napon át a kiállítás területét, sok-sok játékbemutatót megtekintve, így az eddigi anyagokon túl az elkövetkező pár hét során még további cikkeket olvashattok oldalunkon: interjúkat, zárt ajtók mögötti bemutatókról készült előzeteseket, játékok kipróbálása nyomán készült élménybeszámolókat, no és még videóból is van a tarsolyunkban, csak győzzük megváni mindet! ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.