Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Kipróbáltuk a Titanfallt

Egyedi megoldásokkal igyekszik kitűnni a tömegből a Respawn Entertainmenet játéka, erre pedig a látottak alapján minden esélye megvan.

2013.08.29. 10:45 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Nem mondok újat azzal, hogy a korábbi évek világháborús játékdömpingje után lassan már mindenki csak legyint a napjainkban játszódó háborús játékok kapcsán is. Ma már kevésbé kapjuk fel a fejünket egy-egy új Call of Duty epizód hallatán, hiszen kezd ez a téma is lerágott csont lenni (habár a Call of Duty: Ghost és a Battlefield 4 azért még mindig áll-leejtős). Valószínűleg ezért is döntött a Respawn Entertainment a nem túl távoli jövő mellett, amikor legújabb játékuk témáját keresték. A Titanfall pedig igazi telitalálatnak tűnik, mondom ezt úgy, hogy túl vagyok az első személyes találkozáson.
Először is, a Titanfall valami elképesztően szép. Tudom, tudom, ezt már mondtam a Watch_Dogs, a Wolfenstein: The New Order, de még az inFamous: Second Son beszámolója során is, de kérem szépen, jön a következő konzolgeneráció, és úgy tűnik, a fejlesztők most nagyon odateszik magukat, mindenki szeretné elkészíteni a legszebb játékot. Ennek pedig csakis mi lehetünk az igazi győztesei.

Kipróbáltuk a Titanfallt

A gamescomos prezentáció egy videóval indult, amelyben aprólékosan elmagyarázták, mit is fogunk látni és csinálni a demo során. Elmagyarázták az irányítás trükkjeit és adtak néhány tippet a játékmenettel kapcsolatban. Aztán kezdődött is az összecsapás. A Titanfall is az egyszemélyes multiplayer sémára épül, vagyis alapvetően többjátékos alkotás, amely rendelkezik az egyszemélyes kampányokhoz hasonló sztorival és küldetésrendszerrel. A demóban egy titán pilóta ász körül zajlottak az események, akit az egyik fél elrabolt, így a másik oldal a kiszabadítására indul.
Három pilóta, vagyis három karaktertípus közül választhattunk, de a végleges játékban lesznek szabadon szerkeszthető osztályok is. Nekünk az általános katona (vagyis assault), a technikus és a titánelhárító állt rendelkezésünkre, akik természetesen mind eltérő felszereléssel rendelkeznek. Az általános pilóta egy középtávon hatásos géppuskával, egy pisztollyal és egy titánok ellen használható puskával volt felfegyverkezve, míg a technikus egy érdekes pisztollyal, amely képes megjegyezni egyszerre több ellenség mozgását is, így utánuk tudja küldeni a lövedéket. A harmadik karakter a közelharcban hasznos shotgunjával, valamint a titánok ellen aknavetőt használ. Ha már titánok, közülük is három közül választhattunk, ezek felszereltsége is a pilótákhoz hasonlóan oszlott szét.

Kipróbáltuk a Titanfallt

Miután kiválasztottuk a szimpatikus katonákat és robotokat, kezdetét vette a csata, amely a Call of Duty játékokhoz hasonlóan pörgős és vérgőzös. Az általános lövöldözés önmagában már nem lenne elég kitűnni a szürke tömegből, így katonáink képesek hatalmasakat ugrani (köszönhetően jetpackjeiknek), valamint meghatározott ideig rohanni a falakon. Egy ügyes játékos akár elérheti, hogy sose kelljen lemennie a talajszintre. Ennek köszönhetően sokkal nagyobb a mozgás- és játszóterünk, mint egy átlagos FPS-ben, hiszen könnyűszerrel felkapaszkodhatunk a tetőkre, ahonnan sokkal halálosabbak lehetünk.
Titánjaink nem állnak rendelkezésünkre rögtön a csata legelején, hiszen felkészítésük és leküldésük időbe telik. Ha lejárt a visszaszámlálás (2 perc), akkor megmondhatjuk, hogy hová szálljon le, és máris pattanhatunk a volán mögé. A robotos harc nem sokban különbözik a sima küzdelemtől. Ha titánunk végzetes károkat szenved, gyorsan el kell hagynunk azt, különben felrobbanunk vele együtt. Ilyenkor a visszaszámlálás újrakezdődik.

Kipróbáltuk a Titanfallt

A fejlesztők tartogattak még egy csavart az összecsapás végére, ugyanis miután sikeresen visszavertük a másik oldal támadását, vagyis megnyertük a meccset, nem ért véget a játék. A vesztes félnek ilyenkor el kell menekülnie a térképről, amelyhez egy csapatszállító hajóhoz kell eljutnia a térkép egy bizonyos pontján. A győztes oldalnak őket ebben meg kell akadályoznia – ha sikerrel járnak, cserébe busás bónuszpontokra számíthatnak.
A Titanfall sajnos csak jövőre jelenik meg, de minden kétséget kizáróan az év egyik legnagyobb durranása lehet. A multiplayer piacon bizony komolyan megszoríthatja a jelenlegi vezéreket, mint a Battlefield és a Call of Duty széria. ■

Titanfall
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.