Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

Egy meccs erejéig belekóstoltunk, mit kínál majd a sikerszéria ősszel érkező új epizódja.

2013.09.05. 09:03 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei ősz a multiplayer élményről fog szólni, akár autóversenyzésről, akár lövöldözésről legyen szó. Utóbbiak táborát olyan címek erősítik majd, mint a Call of Duty: Ghosts, a Titanfall és persze a Battlefield 4, amelyet a remekül sikerült harmadik epizód után szintén milliók várnak már. A gamescomon egy rövid meccs erejéig mi is kipróbálhattuk a játékot, így némi betekintést nyertünk, hogy mire is számíthatunk tőle.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A demóban egyetlen pálya állt rendelkezésünkre, amelyen kipróbálhattuk a domination játékmódot, azt is kizárólag közelharci, gyalogos módban. A teszt egyik érdekessége volt, hogy a játék PlayStation 4-en futott, így nekem sajnos meggyűlt a bajom a kontrolleres irányítással, cserébe viszont ismét megcsodálhattam, milyen elképesztő teljesítményre lesz képes a Sony új konzolja. A látvány ugyanis pazar volt, bár első pillantásra nem sok különbséget láttam a harmadik részhez képest, valószínűleg az apró részletekben találhatunk majd javulást. A pálya rombolhatósága – amely a játékmenet egyik legfontosabb eleme – viszont sokat finomodott és javult. A demo során nem egyszer jártam úgy, hogy bizony lebontották körülöttem a házat, én pedig hirtelen teljesen szabad célponttá váltam.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A fegyverek száma már a demo verzióban is elképesztő volt, én pedig igyekeztem minél többet kipróbálni, így minden egyes halálom után (abból pedig a kontroller miatt is volt bőven) valami újat választottam. A fegyverek viselkedése jelentősen eltérő, így komoly mélységet adnak a taktikázási lehetőségeknek. A fejlődési rendszer a látottak alapján nem sokat változott, vagyis minél többet használunk – hatékonyan – egy adott fegyvert, annál több kiegészítőt oldhatunk fel rá.
A játékmenet terén általánosságban túl sok újítást nem volt időm felfedezni, ahogyan sajnos a látványos dinamikus események sem jelentek meg, vagyis sem felhőkarcolót nem láttam összeomlani, sem csatahajó nem szánkázott be a térkép közepére. Ezek ellenére is ismét magába szippantott a tipikus Battlefield hangulat, vagyis a pörgős – a CoD-hoz képest mégis realisztikusabb – akció még mindig nagyon élvezetes.

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et

A fejlesztők nem győzték kihangsúlyozni, hogy az új konzolgeneráción már stabil 60 fps-t fog produkálni a játék, valamint a játékosok maximális számát is 64-re emelték. A megjelenés is lassan, de biztosan közeledik, PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra október 29-én érkezik meg. ■

Kipróbáltuk a Battlefield 4-et
Battlefield 4
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.