Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

War of the Vikings próbakör

A középkori akciójáték is jelen volt az idei gamescomon, ahol ki is próbálhattuk.

2013.09.08. 10:35 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

A Paradox Interactive a humoros varázslós játék, a Magicka: Wizard Wars mellett egy komolyabb alkotást is kivitt az idei gamescomra. A War of the Vikings a War of the Roses folytatása, így magán hordozza annak minden vonását, csupán a szereplők mások: ezúttal a saxonok és a vikingek háborújának lehetünk részesei. Természetesen mindkét oldal saját egységekkel rendelkezik, amelyek közül a rendezvényen hármat próbálhattunk ki a demóban.

War of the Vikings próbakör

A három harcos mindkét oldalon ugyanaz volt, csak külsejükben tértek el: egy karddal és pajzzsal felszerelt katona, egy hatalmas bárddal és dobókéssel rendelkező harcos és az íjász volt a repertoárban. Mindhárom karakter saját játékstílust igényel, hiszen a pajzzsal rendelkező egység sokkal mozgékonyabb a bárdosnál, cserébe kardjával csak kisebb sérülést képes egy ütéssel okozni. A bárdos ezzel szemben akár egyetlen jól irányzott csapással végezhet ellenfelével. Az íjász természetesen leginkább távolról hatásos, cserébe közelről szinte védtelen.
A demo során mindegyik karaktert ki tudtuk próbálni, így mi is éreztük közöttük a különbséget. Mivel még csak egy nagyon korai alfa változat állt a rendelkezésünkre, így kisebb hibák fel-feltűntek, de ezek nem voltak zavaróak. Cserébe az egymás elleni küzdelem – az egyik fejlesztővel – kimondottan szórakoztató volt. A készítők igyekeznek odafigyelni a valóságnak megfelelő hitbox rendszerre, így többször is előfordult, hogy nyilam utat talált magának a pajzs mellett és könyörtelenül leterítette ellenfelemet. A harcrendszert egyébként az előző játékból emelték át, vagyis támadásnál és védekezésnél is mi határozzuk meg, hogy melyik oldalról sújtsunk le, vagy épp melyik oldalunkat védjük. A pajzs emellett külön is mozgatható védekezés közben, így hatékony védelmet nyújthat a fentről érkező nyílzápor ellen is.

War of the Vikings próbakör

A grafika sajnos egyelőre nem volt túl meggyőző, de ezt szintén a korai változat számlájának tudom be. Komolyabb gond nem volt vele, csupán a környezet volt kicsit élettelen, valamint a homályos textúrák voltak szembetűnőek.
A War of the Vikings ezzel együtt is méltó folytatása lehet a rózsák háborújának, a játék alfatesztje jelenleg is zajlik, amelyre a hivatalos oldalon bárki jelentkezhet. A játék kizárólag PC-re készül, megjelenésére 2014 elején számíthatunk. ■

War of the Vikings próbakör
War of the Vikings
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (1)

- Lizard -
- Lizard - 2013.09.09. 17:13
Megjegyezném, hogy van egy elég csúnya elírás:
"...csupán a szereplők mások: ezúttal a saxonok és a vikingek háborújának lehetünk részesei. "

Gondolom a szerző úgy értette, hogy "szászok" és nem "saxonok". A "saxon" szó az az angolban a "szász" jelentése, nálunk nem ez terjedt el, nem is így írják sem estik, nem értem, hogy ez most vagy amiatt van, hogy nem ismeritek a magyar verziót, vagy csak hanyagul lett megírva.

Ezt leszámítva, én várom a játékot, nagyon kíváncsi vagyok rá.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.