Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Long Dark

The Long Dark, a túlélő-szimulátor

A neves fejlesztők által alapított független Hinterland Studio olyan játékon dolgozik, amelyben katasztrófák után kell túlélnünk.

2013.09.09. 22:24 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A független Hinterland Studiot olyan játékfejlesztők alapították és alkotják, akik korábban a Relic Entertainment, a BioWare, a Riot Games, vagy a Volition kötelékéhez tartoztak. A csapat háta mögött több mint 40 AAA kategóriás játék van már, így nyugodtan bízhatunk benne, hogy a stúdió első játéka jól fog sikerülni.
A The Long Dark érdekes műfajban indul, ugyanis egy nyitott világú túlélő szimulátor. A történet szerint egy mágneses szuper vihar eltörölte teljes Észak-Amerika technológiáját, nagyjából a középkorba taszítva az embereket. Természetesen mi vagyunk az egyetlenek, akik megmenthetik a világot, így útra is kelünk. A játék több epizódban fog megjelenni, a fejlesztők pedig egész szezonokban gondolkoznak.
"Az első szezonban a játékosok William Mackenzie pilóta szemein keresztül ismerhetik meg ezt az alternatív valóságot, aki egy csoportnyi túlélővel az északi vadonban rekedt az esemény következtében. A játékmenet részét képezi a felfedezés, hogy nyersanyagokat gyűjtsünk, valamint információkat a világról, miközben gondoskodnunk kell a túlélésünkről is a számtalan természeti és ember által generált veszély közepette. Emellett a játékosoknak súlyos morális döntéseket is meg kell hoznia, amelyek nem csupán a játékmenetre és a történetre, de általában az emberiség megmentésére is hatással lesznek." - olvasható a hivatalos közleményben.
Bár a játék elkészítését a Canada Media Fund is támogatja, szeptember 16-án a Kickstarteren is elrajtol egy kampány, hogy a rajongók is hozzájárulhassanak a fejlesztéshez. Stílusát tekintve egy FPS-hez lesz szerencsénk, amely egyedi látványvilággal érkezik. Kalandjaink során olyan nehézségekkel és veszélyekkel kell megbirkóznunk, mint a szélsőséges időjárás, a vadállatok, az élelmiszer és víz hiánya, vagy épp más túlélők. Utóbbiakról ugyanis sosem tudhatjuk előre, hogy barátok vagy ellenségek lesznek, így minden döntésünknek súlya lesz.
A sztori mód mellett számíthatunk Survival Sandbox játékmódra is, amely több száz órányi játékidőt kínál majd, hiszen a nyitott világban teljesen ránk lesz bízva, hogy milyen módon maradunk életben a lehető legtovább. A The Long Dark egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, kizárólag PC-re készül. ■

előző
következő
The Long Dark, a túlélő-szimulátor
The Long Dark, a túlélő-szimulátorThe Long Dark, a túlélő-szimulátorThe Long Dark, a túlélő-szimulátor
The Long Dark
A legutóbbi The Long Dark cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Stroke31
Stroke31 2013.09.10. 15:24
A DayZ óta egyre népszerűbb lett ez a sandbox túlélő szimulátor stílus. Elég sok lehetőséget és frissességet hoz a videojátékok közé, de nem mindegyik alkotás éri el a megfelelő szintet. Egy olyan easter egget szívesen megnéznék valamelyik ilyen stílusú játékban, ahol választható karakterként magát Bear Gryllst irányíthatnánk.:D
Ha már a Man vs Wild video game egy nagy rakás szemét lett.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.