Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Megnéztük a Final Examet

Az új Obscure-nak indult, de végül egy attól teljesen független játékként fog megjelenni a Final Exam.

2013.09.10. 09:55 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Én magam nagy rajongója vagyok a 2004-es Obscure-nak, valamint 2007-es folytatásának, az Obscure 2-nek is. Éppen ezért volt számomra nagy öröm, amikor megtudtam, hogy a játékok készítője szeretné folytatni a sorozatot. Ám az első képek, videók és információk – mint nagyon sok más rajongót is – elbizonytalanítottak. Az eredetileg a '90-es évek tinihorrorjait idéző, komor túlélőhorror hangulatot és a Resident Evil játékokra jellemző rögzített kamerás játékmenetet egy oldalnézetes platformerre cserélték, amely már a legkevésbé sem volt ijesztő vagy komor, inkább humoros. Végül a rajongói nyomásnak engedve a Mighty Rocket Studio új címet adott a játéknak, és jelezte, hogy ennek semmi köze nem lesz a fent említett játékokhoz. Az idei gamescom alkalmával közel egy órán át ismerkedhettünk a Final Exammel, amely nem is tűnt rossznak, sőt.

Megnéztük a Final Examet

Amint sikerült teljesen elvonatkoztatni az Obscure játékoktól, azonnal feltűnt a Final Exam sajátos bája. Mind a grafika, mind a játékmenet és a szörnyek egy sokkal könnyedebb stílust képviselnek, végig olyan érzésem volt, mintha egy Scooby Doo epizódot néznék, csak épp nem menekülök a szörnyek elől, hanem aprítom azokat. A történet azért most is négy középiskolásról szól, akik mind játszhatóak is lesznek: az izomagyú focista, a lázadó lány, az eminens srác és a kötelező rosszfiú. A demo során egyetlen pályát próbálhattam ki, amely egy elhagyatott(nak tűnő) vidámparkban játszódott, a szereplők közül pedig a focistával apríthattam. Természetesen mindegyik karakter egyedi képességekkel (és saját fegyverekkel) rendelkezik majd, így például a focista leginkább fizikai erejére hagyatkozik. Különleges képessége, hogy képes keresztülrontani bármilyen szörnyetegen, illetve megragadja őket és szó szerint egyik szörnnyel veri el a másikat. Ezek megvalósítása – ahogy az egész játéké – egész viccesre sikerült. A különleges képességek egyébként egy mérce feltöltése után érhetőek el, ehhez pedig csak megfelelő mennyiségű szörnyet kell eltennünk láb alól.

Megnéztük a Final Examet

A játék kooperatív módot is tartalmazni fog, lesznek olyan feladatok, amelyek során az egyes játékosoknak más és más célokat kell teljesítenie. A fejlesztők igyekeznek minél változatosabbá tenni a játékmenetet, így volt olyan feladat, hogy egy vitorlás alakú díszlethez kellett alkatrészeket összegyűjteni, hogy a hajót azokból fegyverekkel szereljük fel, így kapunk egy hajó formájú harckocsit. Máskor gyerekeket kellett összegyűjtenünk, akiket el kellett juttatnunk az iskolabuszhoz, mielőtt a szörnyek megtalálják őket.

Megnéztük a Final Examet

A Final Exam tehát csak nyomokban emlékeztet az Obscure játékokra (amelyekkel kapcsolatban a prezentációt tartó fejlesztő megnyugtatott, tervben van az igazi folytatás), cserébe viszont egy kellemes oldalnézetes ügyességi-akciójáték lesz. Aki fogékony a rajzfilmszerű, humoros témára és megvalósításra, az bizonyára jól fog majd vele szórakozni. A játék a legutóbbi értesülések szerint már szeptemberben megjelenik PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, mindhárom esetben digitális formában. ■

Megnéztük a Final Examet
Final Exam
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.