Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Megnéztük a Final Examet

Az új Obscure-nak indult, de végül egy attól teljesen független játékként fog megjelenni a Final Exam.

2013.09.10. 09:55 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Én magam nagy rajongója vagyok a 2004-es Obscure-nak, valamint 2007-es folytatásának, az Obscure 2-nek is. Éppen ezért volt számomra nagy öröm, amikor megtudtam, hogy a játékok készítője szeretné folytatni a sorozatot. Ám az első képek, videók és információk – mint nagyon sok más rajongót is – elbizonytalanítottak. Az eredetileg a '90-es évek tinihorrorjait idéző, komor túlélőhorror hangulatot és a Resident Evil játékokra jellemző rögzített kamerás játékmenetet egy oldalnézetes platformerre cserélték, amely már a legkevésbé sem volt ijesztő vagy komor, inkább humoros. Végül a rajongói nyomásnak engedve a Mighty Rocket Studio új címet adott a játéknak, és jelezte, hogy ennek semmi köze nem lesz a fent említett játékokhoz. Az idei gamescom alkalmával közel egy órán át ismerkedhettünk a Final Exammel, amely nem is tűnt rossznak, sőt.

Megnéztük a Final Examet

Amint sikerült teljesen elvonatkoztatni az Obscure játékoktól, azonnal feltűnt a Final Exam sajátos bája. Mind a grafika, mind a játékmenet és a szörnyek egy sokkal könnyedebb stílust képviselnek, végig olyan érzésem volt, mintha egy Scooby Doo epizódot néznék, csak épp nem menekülök a szörnyek elől, hanem aprítom azokat. A történet azért most is négy középiskolásról szól, akik mind játszhatóak is lesznek: az izomagyú focista, a lázadó lány, az eminens srác és a kötelező rosszfiú. A demo során egyetlen pályát próbálhattam ki, amely egy elhagyatott(nak tűnő) vidámparkban játszódott, a szereplők közül pedig a focistával apríthattam. Természetesen mindegyik karakter egyedi képességekkel (és saját fegyverekkel) rendelkezik majd, így például a focista leginkább fizikai erejére hagyatkozik. Különleges képessége, hogy képes keresztülrontani bármilyen szörnyetegen, illetve megragadja őket és szó szerint egyik szörnnyel veri el a másikat. Ezek megvalósítása – ahogy az egész játéké – egész viccesre sikerült. A különleges képességek egyébként egy mérce feltöltése után érhetőek el, ehhez pedig csak megfelelő mennyiségű szörnyet kell eltennünk láb alól.

Megnéztük a Final Examet

A játék kooperatív módot is tartalmazni fog, lesznek olyan feladatok, amelyek során az egyes játékosoknak más és más célokat kell teljesítenie. A fejlesztők igyekeznek minél változatosabbá tenni a játékmenetet, így volt olyan feladat, hogy egy vitorlás alakú díszlethez kellett alkatrészeket összegyűjteni, hogy a hajót azokból fegyverekkel szereljük fel, így kapunk egy hajó formájú harckocsit. Máskor gyerekeket kellett összegyűjtenünk, akiket el kellett juttatnunk az iskolabuszhoz, mielőtt a szörnyek megtalálják őket.

Megnéztük a Final Examet

A Final Exam tehát csak nyomokban emlékeztet az Obscure játékokra (amelyekkel kapcsolatban a prezentációt tartó fejlesztő megnyugtatott, tervben van az igazi folytatás), cserébe viszont egy kellemes oldalnézetes ügyességi-akciójáték lesz. Aki fogékony a rajzfilmszerű, humoros témára és megvalósításra, az bizonyára jól fog majd vele szórakozni. A játék a legutóbbi értesülések szerint már szeptemberben megjelenik PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, mindhárom esetben digitális formában. ■

Megnéztük a Final Examet
Final Exam
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.