Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A gamescomon kipróbáltuk a Ghost Games autós játékát, amelyben ismét a rendőrök elől kell menekülnie az illegális versenyzőknek.

2013.09.17. 08:05 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az autós játékok szerelmesei is megtalálhatták számításukat az idei gamescomon, hiszen a Ubisoft The Crew-ja mellett természetesen a Need for Speed széria aktuális epizódja is jelen volt a kiállításon. Nekünk is lehetőségünk volt személyesen kipróbálni a Need for Speed: Rivalst, amelyben ismét a rendőrös fogócskán van a hangsúly, ám ezúttal már egymás ellen kell bizonyítanunk. Az új epizód ugyanis az idei év slágerének tűnő egyszemélyes-többjátékos mód jegyében készül, vagyis a Watch_Dogshoz, a Destinyhez vagy épp a Titanfallhoz hasonlóan egy kissé elmosódik a határ a két játékmód között.
Az egészet úgy lehet leírni, mintha a Hot Pursuit epizódot összemosnánk a néhány évvel ezelőtt megjelent Need for Speed: World MMO-val. Bár alapvetően egyedül száguldozunk a világunkban, bármikor felbukkanhat benne egy másik játékos, legyen akár rendőr, akár versenyző. Ennek függvényében számos lehetőségünk lesz: kihívhatjuk a többi versenyzőt egy futamra, de akár rendőrös fogócskába is keveredhetünk.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A játék elején eldönthetjük, hogy mi magunk melyik oldalon szeretnénk állni, ez pedig befolyásolja a játékmenetet is, hiszen a rendőrök részén egészen más kihívások várnak a játékosokra. Rendőrként három stílus közül választhatunk: a járőr a legáltalánosabb feladat, vagyis fel kell kutatnunk a versenyzőket és el kell őket kapnunk. Ehhez minden tulajdonságában kiegyensúlyozott autók állnak a rendelkezésünkre. Aki viszont a durvább módszereket kedveli, számára lehet érdekes az enforcer mód, hiszen itt sokkal keményebb és gyorsabb autók közül választhatunk, amelyekkel könnyedén kiüthetjük a versenyzőket a pályáról. A harmadik típus tűnik a legérdekesebbnek, bár erről még csak keveset hallottunk, ez pedig az undercover, vagyis a beépülő egység. Ilyenkor a rendőr is egy civil sportkocsival száguld, amelyet nehéz felismerni.
Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző játékstílust, válogathatunk az elérendő célok között is. Itt érdemes okosan választani, hiszen a játék során speed pontokat kapunk, ezekért pedig új autókat, valamint új fejlesztéseket vásárolhatunk. Ugyanez érvényes a versenyzők oldalán is.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

Az autók fejlesztése a szokásos két részre oszlik: a kaszni csinosítására (a rendőrök esetében inkább az ütközők fejlesztésére), valamint a teljesítmény fokozására. Míg előbbi a már jól ismert elemekből épül fel (vagyis festés, matricázás, felnik stb.), addig utóbbi a motorra, váltóra, felfüggesztésre, az irányításra és a kaszni megkönnyítésére és megerősítésére bomlik.
A demo során külön figyeltem az autók viselkedésére, amely szerintem sokat javult a tavalyi epizódhoz képest. Leginkább az új Hot Pursuithoz hasonló a járgányok irányítása, erősen arcade-os, de azért nem túl könnyű. Számomra újdonság volt, hogy nagyon könnyen kieshetek az autópályáról, ehhez elég rámenni egy sziklára, ami könnyedén kidob a senki földjére. A világ elég nagy, bőven van mit bejárnunk, valamint úton-útfélen eseményekbe és kihívásokba botlunk.

Versenyeztünk a Need for Speed: Rivals világában

A Need for Speed: Rivals eleinte nem nagyon hozott tűzbe, hiszen csak a sokadik NFS epizódot láttam benne, amely csak csekély mértékben képes évről évre megújulni. Ám a próba után pozitív érzésekkel álltam fel, hiszen az irányítás számomra szimpatikus volt, a grafika is hozza a kötelező szintet, valamint az egymás elleni versenyek és a rendőrök előli menekülés még mindig nagy élmény. ■

Need for Speed: Rivals
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.