Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2013

gamescom 2013

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

Kölnben megnéztük, hogy áll a kultikus szerepjáték új epizódjának fejlesztése.

2013.09.22. 20:55 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2013

Az idei gamescomon a Wasteland 2 is jelen volt, köszönhetően többek közt a sikeres Kickstarter kampánynak. Az első részt is készítő Brian Fargo már sok-sok évvel ezelőtt szeretett volna folytatást, ám ez eddig, a rajongók támogatása nélkül nem jöhetett létre. A kiállításon mi is időt szakítottunk rá, hogy megnézzük, hogy áll a játék fejlesztése.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

Az első, ami feltűnt a prezentáció során, hogy a játék a Unity motort használja, így igazi látványorgiára nem szabad számítani. Csúnyának azért nem nevezhető a program, de az engine-nek köszönhetően nagyjából egy kávéfőzőn is elfut majd. Ám a Wasteland 2 esetében nem is a grafika, mint inkább a játékmenet a legfontosabb szempont, azzal pedig minden rendben van.
A fejlesztők rengeteg részletre odafigyeltek, hogy a hangulat nagyon hasonlítson az első részéhez. Először meg kell alkotnunk négy karakterünket, akikkel nekivágunk az elpusztult világnak. Karaktereink általános, harci és értelmi képességekkel rendelkeznek, amelyeken belül számos fejleszthető tulajdonságot találunk. A harci képességek alatt a különféle fegyverek terén való jártasságunk értendő, értelmi képességeink között a zártörést, a hackerkedést és hasonlókat, míg az általános képességeink között jellemvonásainkat kereshetjük.
Karaktereink mellett persze rengeteg NPC-vel is összefutunk, akik között egyaránt találunk ellenséges és barátságos alakokat is. Fontos, hogy minden szereplő (legyen fő- vagy mellékszereplő) megölhető a játékban, ám ezt kétszer is érdemes meggondolni, ugyanis minden döntésünk befolyásolja a dolgok további alakulását. A demóban találkoztunk például valakivel, akinek árokba csúszott a járműve. Akár le is puffanthattuk volna, hogy kiraboljuk, ám inkább a segítségére siettünk, így lehetővé vált, hogy értékes tárgyakkal kereskedjünk vele.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

És ha már a szereplők legyilkolásánál tartunk, essen pár szó a harcrendszerről. A csaták körökre osztva zajlanak, de nagyon fontos, hogy előtte miként helyezkedünk el a harcmező körül. Ha például mesterlövészünket egy magasabb pontra navigáljuk, jelentős előnyhöz jut. Karakterünk körül három zónára osztották a teret: a legközelebbi a zöld, ahol nagy bónuszokat kapunk támadásunkhoz, kintebb a sárga, amely átlagos esélyt kínál a találatra, legmesszebb pedig a vörös zóna található, ahol csekély a találati esélyünk. Fontos még, hogy vigyázzunk, hová megyünk karaktereinkkel, ugyanis van friendly fire, így óvatlanul saját embereinket is megsebezhetjük. Ha pedig egyikük elesik a csata során, nem hal meg azonnal, csak inaktívvá válik. Azonban az ellenség tovább támadhatja a földön fekvőt és végleg megölheti, hacsak mi nem segítünk rajta.
A fő történeti szál küldetései mellett rengeteg mellékküldetésre számíthatunk, amelyeket akár az NPC-ktől, akár a rádión keresztül szerezhetünk. Utóbbin mindig csak adásfoszlányokat hallunk, amelyeknek meg kell találnunk a forrását.

Wasteland 2 bemutató a gamescomon

A Wasteland 2-n még látszik, hogy van mit fejleszteni, de nagyon ígéretes alkotásnak tűnt a bemutatón. A játékmenet a klasszikus hangulatot idézi, így megfelelő körítéssel akár nagy sikereket is elérhet a poszt apokaliptikus téma kedvelőinek körében. ■

Wasteland 2 bemutató a gamescomon
Wasteland 2
A játékhoz kapcsolódó legutóbbi cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.