Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Megérkezett a Nokia Lumia 1020

41 megapixeles szenzorral dolgozik az új okostelefon fényképezőgépe.

2013.09.26. 14:44 | szerző: Dino | kategória: Mobil

A Nokia újabb, Windows Phone rendszert használó okostelefonja érkezett meg a hazai piacra. A Lumia 1020 funkciói közül a fotózást és a filmezést kezelték kiemelten a tervezők, ahogy ezt már pár korábbi telefonjuknál is láthattuk. A hatlencsés, képstabilizátorral is felszerelt, f/2.2 fényerejű, mechanikus zárszerkezetű Carl Zeiss optika mögötti, 41 megapixeles érzékelő segítségével oldalaránytól függően 38, illetve 34 megapixeles felvételeket készíthetünk (16:9 ill. 4:3 módban), amelyek mellé automatikusan tárol a gép egy 5 megapixeles képet is, a gyorsabb kezelés érdekében (hiszen például egy közösségi oldalra teljesen felesleges egy 38 megapixeles fotót feltölteni).

Megérkezett a Nokia Lumia 1020

A kamerát kezelő Pro Cam alkalmazás segítségével komolyabb fényképezőgépeknél megszokott paraméterek beállítására nyílik lehetőség, az ISO érzékenységtől a fehéregyensúlyon át a záridőig (az érzékelő elé mechanikus zárszerkezet került, ami nem éppen általános a telefonokban használt kamerák esetében). Ha nincs szükségünk a maximális felbontásra, és mondjuk megelégszünk 5 megapixeles fotókkal, háromszoros zoom is rendelkezésünkre áll (sőt, 720p-s videofelvételeknél ez kb. 6-szoros nagyítási lehetőséget jelent), minőségromlás nélkül, hiszen gyakorlatilag csak képkivágás történik, nem kerül utána a kép interpolációval felnagyításra, nem veszítünk részleteket. A telefon további programjai számos kreatív lehetőséget is kínálnak, a Smart Camera például több fotót készít gyors egymásutánban, amelyek közül mi választhatjuk ki a legjobbat (de a program is felajánl egyet), eggyé dolgozhatjuk össze a képeket, a mozgást megjelenítve ilyen módon, vagy eltávolíthatjuk a nem kívánt tárgyakat (például a képbe sétált járókelőt).

Megérkezett a Nokia Lumia 1020

A telefon hazai bemutatóján magunk is meggyőződhettünk a telefon fotózási képességeiről, és bár DSLR-hez szokva azért ez esetben is macerásabbnak bizonyult az érintőképernyőn történő vezérlés, az eredmény magáért beszélt: részletgazdag, jó minőségű felvételek készültek még gyengébb fényviszonyok között is. A fekete és fehér mellett citromságra színben megjelent telefonhoz ráadásul külön keret is kapható, amelyet direkt a fotózáshoz készítettek: jobb fogása lesz tőle a készüléknek, kiemelt exponálógombot találunk rajta, állványhoz csavarmenet került rá, ráadásul az akkumulátor kapacitását is bővíti. A telefon ára a többi prémium kategóriájú készülékhez hasonló, szolgáltatóktól független változatban 220 ezer forint körül alakul. ■

Megérkezett a Nokia Lumia 1020

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.