Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Íme, a Valve saját kontrollere

A SteamOS és a saját hardver után a Valve bemutatta saját kontrollerét is.

2013.09.27. 20:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ma este megtörtént a Valve harmadik nagy bejelentése is. Hétfőn bemutatták a Steam OS-t, amely Linux alapokon nyugszik és ingyen lesz beszerezhető. A hét közepén lerántották a leplet saját hardverükről is, amelyen természetesen már az új operációs rendszer fog futni.
A harmadik bejelentés is szorosan kapcsolódik az előző kettőhöz, ugyanis ma este a Valve saját játékvezérlőjét mutatta be a közönségnek. A kontrollert úgy tervezték meg, hogy mind az új, mind a már megjelent Steames játékokkal tökéletesen működjön. Az eszközön két rendkívül érzékeny, kerek érintőpad található, amelyek gombokként is funkcionálnak.
"A Steam felhasználók, akik hozzászoktak a PC-k általános beviteli eszközeihez, elégedettek lesznek a Steam kontroller képességeivel, amelyek a hagyományos asztali egerekkel vetekszenek." - olvasható a Valve közleményében.
A két érintőpad alatt fejlett rezgőmotorok is találhatók, amelyek annyira precízek, hogy akár speakerként is képesek működni. A kontrolleren összesen tizenhat gomb található, amelyeknek a felét úgy is el tudjuk érni, hogy ujjunkat nem vesszük le az érintőpadokról. Két gomb az eszköz alján helyezkedik el. A fejlesztők a jobb- és balkezesekre egyaránt gondoltak, így a gombok elhelyezkedése mindenki számára kényelmes lesz. A két trackpad közé egy harmadik érintőfelület is került, amely mögött LCD kijelző található, és benyomva gombként is funkcionál, további rengeteg vezérlési lehetőséget biztosítva. A beállításhoz szükséges szoftverben létrehozott profilokat ráadásul másokkal is megoszthatjuk, vagy mi tölthetjük le mások beállítását, ha nem szeretnénk a konfigurálással vacakolni.
A Steam számítógép bétatesztjén természetesen a kontroller is kipróbálható lesz, használatához viszont bármilyen Steam verzió elegendő. Az első prototípusok még csak USB kábelen keresztül működnek, de a végleges változat már kábel nélkül is használható lesz. ■

előző
következő
Íme, a Valve saját kontrollere
Íme, a Valve saját kontrollereÍme, a Valve saját kontrollereÍme, a Valve saját kontrollere

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.