Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Assassin's Creed IV: Black Flag Assassin's Creed IV: Black Flag

Megérkezett az Assassin's Creed IV: Black Flag gépigénye

PC-re közel egy hónapot késik a játék, ennek okairól is beszéltek a fejlesztők.

2013.10.03. 10:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a Ubisoft, hogy az Assassin's Creed IV: Black Flag PC-re a következő generációs konzolokra szánt változattal egyszerre fog megjelenni. Ez azt jelenti, hogy három hetet csúszik a PC-s változat a PS3-as és X360-as változatokhoz képest. Ez szinte már borítékolható volt a francia kiadó szokásainak ismeretében, de a fejlesztők igyekeztek tiszta vizet önteni a pohárba.
"Minden attól függ, mi a fő verzió. Ha például az Xbox 360-as vagy a PlayStation 3-as változat a fő verzió, akkor egy picit tovább tart, amíg PC-re is átírjuk. De ehhez előbb be kell fejeznünk a fő változatot. Technológiailag a jelen konzolgenerációra készítettük el az ACIV-et. Előbb ezt kell befejeznünk, mielőtt hozzáláthatnánk a többi kiadáshoz." - magyarázta Jean-Sebastien Decant, a játék vezető designere.
A fejlesztők az indoklás mellett a PC-s változat hivatalos gépigényével is előrukkoltak:
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core2 Quad Q8400 2,6 GHz vagy AMD Athlon II X4 620 2,6 GHz
  • Memória: 2 GB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 260 vagy AMD Radeon HD 4870
  • Merevlemez: 30 GB
  • Operációs rendszer: Windows Vista/7/8 (32/64bit)

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5 2400S 2,5 GHz vagy AMD Phenom II X4 940 3,0 GHz
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 470 vagy AMD Radeon HD 5850
  • Merevlemez: 30 GB
  • Operációs rendszer: Windows Vista/7/8 (32/64bit)

Az Assassin's Creed IV: Black Flag PS3-ra és X360-ra november 1-én, míg PC-re, WiiU-ra és a következő generációs konzolokra november 22-én jelenik meg. ■

hozzászólások (10)

balays82
balays82 2013.10.03. 14:58
Mi ez a nagy meglepődés? Úgyis mindenki a nextgen játékokat várta, amikor a mostani konzolok már nem fogják vissza a fejlődést. Végre megjött ez első ilyen játék, látszik is a gépigényen.:-) Viccen kívül, tényleg furcsa követelmények, még akkor is, ha a PC-s verzió feltételezhetően az új konzolok szintjét hozza majd látványban és egyéb téren is. De ettől még a Black Flag nem egy igazi nextgen játék.
Sucee
Sucee 2013.10.03. 15:03
Nekem amúgy inkább az a meglepő, hogy gépigényben mekkora az ugrás az előző részhez képest, de látvány alapján nem mondanám meg. (Elvileg volt PS4 demó, az alapján mondom.)
balays82
balays82 2013.10.03. 15:10
Szerintem nem is nagyon mutogattak még mást a PS4-es verzión kívül. Szebb lesz azért a játék, mint a harmadik rész, de akkora fejlődés semmiképpen nincs, ami ezt az ugrást indokolná. Viszont az tényleg lehet, hogy a konzolos generációváltás hozza majd magával a megnövekedett gépigényeket, hiszen most már nem kell annyira spórolni az erőforrásokkal, mint eddig.
Kismester89
Kismester89 2013.10.03. 15:21
Ezen a gépigényen van mindenki fennakadva? :) Egy teljesen átlagos középkategóriás gép kell neki ajánlottba is :D
A videokártyák amiket kér 3 évesek :D A processzorra kicsit rámegy de a mai világba ritka ha nincs valami komolyabb játékosnak már legalább 4 magos processzora...
gregmerch
gregmerch 2013.10.03. 15:25
Ahhoz képest, hogy a T. nyilatkozó azt mondta, hogy az "elsődleges változat a PS3, XB360", és ezért kell idő az átíráshoz, elég zúzós a gépigény. Kétségbe mondjuk nem esek tőle, de régi generációs konzolra már nem fogom megvenni. Marad a PC, és valamelyik next-gen masina. Egyébként szvsz jobb, ha mindenki barátkozik a brutális gépigények gondolatával a nem túl távoli jövőre nézve, mert a generáció váltás elkerülhetetlenül ezt hozza magával. Az új konzolok nagyon durván többet tudnak a mostaniaknál, sokszorosa a hardvereik teljesítménye, így legalább annyira vetítenek előre, mint amennyire mostanában a jelenlegiek visszafogták a PC-s játékokat.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.