Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mégis lesz offline SimCity?

A Maxis vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként tehetnék offline-ná a népszerű városmenedzser játékot.

2013.10.06. 15:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sokan emlékezhetnek rá, hogy az idén tavasszal megjelent SimCity indulása korántsem volt zökkenőmentes. Mivel a játék állandó online kapcsolatot igényel (már csak a játékmenet bizonyos újításai miatt is), így a megjelenés után jelentkezett hirtelen nagy terhelést a szerverek nem bírták kezelni. A játék hetekig játszhatatlan volt és csak a sokadik frissítés és új szerverek indítása után normalizálódott a helyzet.
A Maxis az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgozott a játék további javításain és hamarosan a jövőbe repítő kiegészítő is megjelenik. A játékosok a megjelenés óta két dologért emelnek szót: nagyobb területet szeretnének a városoknak, valamint offline játékmódot. Patrick Buechner, a Maxis vezető munkatársa egy blogbejegyzésben tért ki e két kérésre.
"Kineveztünk egy csapatot, akik kifejezetten az offline mód lehetőségét vizsgálják. Egyelőre nem ígérhetek semmit, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egyike a legtöbbször felmerülő rajongói kéréseknek. Miután a szerveroldali hibákat végleg magunk mögött hagytuk, szeretnénk megteremteni a játékosoknak a lehetőséget, hogy kapcsolódás nélkül is játszhassanak. Az offline mód további teret engedne a moddereknek, hogy a többjátékos mód megbolygatása nélkül is tevékenykedhessenek." - olvasható a SimCity blogján, ahol ezt követően a másik kérésre, a nagyobb városok kérdésére is reagált Buechner - "Hónapokon át vizsgáltuk a nagyobb városok lehetőségét, újraterveztük a térképet, megváltoztattuk az útkeresési algoritmusokat, és fejlesztettük a GlassBox motor adatfeldolgozó képességeit a nagyobb területekhez. A több hónapnyi vizsgálatok után kijelenthetem, hogy nem tudunk nagyobb városokat biztosítani. A rendszer teljesítménye miatt a legtöbb játékos be sem tudná tölteni a városát, még kevesebben tudnának azzal játszani is. Számtalan módját megpróbáltuk, hogy elfogadható teljesítményt érjünk el, de a motor határain belül ezt nem tudtuk teljesíteni."
A blogbejegyzés a fentieken túl kitér a hamarosan megjelenő Cities of Tomorrow kiegészítőre, valamint a játékosok által készített tartalmakra is. ■

SimCity
A legutóbbi SimCity cikkek, hírek

hozzászólások (2)

VodevilX
VodevilX 2013.10.06. 16:01
De nagyobb város nélkül mit akarnak... Ez nagyon mellé ment. Hirtelen tetszett a játék, de gyorsan beleuntam emiatt.
GeryG
GeryG 2013.10.06. 16:09
Csatlakozom. Nekem alapvetően két dolog hiányzott nagyon: a nagy városok (ami ugye mindenkinek) és a tereprendezési lehetőség. Régen azzal is órákat el tudtam szőrözni, hogy saját környezetet teremtettem, amin utána marha pofás városokat sikerült felhúzni.

Ez ráadásul tök jól passzolna is ebbe a fene nagy közösségi játszósdiba: kreálhatsz saját vidékeket, amit aztán vagy megoszthatsz másokkal vagy épp másokat meghívhatsz oda játszani...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.