Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Darkest Dungeon Darkest Dungeon

Érdekes játékmenete lesz a Darkest Dungeonnek

Új trailerben mutatkozott be az oldalnézetes szerepjáték, amelyben ősi katakombákat kell felkutatnunk, ám bármelyik sötét sarokból ránk ronthat egy rohadó csontváz.

2013.10.12. 12:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Red Hook Games egy újonnan alapított stúdió, amelyet tapasztalt fejlesztők alkotnak. A csapat első játéka a Darkest Dungeon lesz, amely valóban komor és baljós hangulatot áraszt majd. Műfaját tekintve egy oldalnézetes szerepjáték lesz, amelyben egy sötét katakombát kell felfedeznünk. A történetről egyelőre nem sokat lehet tudni, de a fejlesztőket Lovecraft művei inspirálták. A játékmenet érdekessége, hogy karaktereink (mert nem egyetlen harcost irányítunk, hanem egy négyfős csapatot) nem csupán fizikai sérüléseket szenvedhetnek el, de mentális állapotuk is folyamatosan változik. A fejlesztők elmondása szerint ez nem az a kaland lesz, amelyben a hősök fénylő páncélban, mosolyogva sétálnak ki az alagutakból. Csapatunkat egyszerű emberek alkotják, akikre minden körülöttük zajló esemény hatással van. Ezért az Affliction System felel: ha ránk támadnak, karaktereink megrémülhetnek, míg egy-egy győzelem bátrabbá teheti őket. Ugyanakkor bármikor bármelyikük meghalhat, ami megint komoly negatív hatásként éri a többieket. A harcok körökre osztva zajlanak, amelyek során karaktereink eltérő képességei mély taktikázási lehetőséget nyújtanak. Ugyanakkor érdemes nagyon vigyáznunk embereinkre, mivel haláluk egyszeri és végleges, nem lehet őket feltámasztani.
A Darkest Dungeon jelenleg PC-re, Linuxra és Macre készül, ám a fejlesztők hamarosan elindítják a játék Kickstarter kampányát, amelynek sikere esetén a platformok listája is kibővülhet. A megjelenésre leghamarabb 2014 őszén kerülhet sor. A játék az alábbi trailerben mutatkozott be, amelyben a harcrendszer, valamint a karakterek mentális változásai mellett az egyedi látványvilággal is megismerkedhettek. ■

előző
következő
Érdekes játékmenete lesz a Darkest Dungeonnek
Érdekes játékmenete lesz a Darkest DungeonnekÉrdekes játékmenete lesz a Darkest DungeonnekÉrdekes játékmenete lesz a Darkest DungeonnekÉrdekes játékmenete lesz a Darkest DungeonnekÉrdekes játékmenete lesz a Darkest Dungeonnek
Darkest Dungeon
A legutóbbi Darkest Dungeon cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.