Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Prezentálták a Steam kontroller képességeit

A frissen megjelent videóban több játékot is vezérelnek az eszközzel.

2013.10.13. 10:52 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

Néhány hete jelentette be a Valve, hogy a saját operációs rendszer és a saját számítógép mellé saját kontrollert is készítenek. A Steam kontroller érdekessége, hogy a lényegi irányítás érintésérzékeny felületekre bízzák, így nincsenek analóg karok sem. A fejlesztők elmondása szerint az eszköz olyan érzékenységgel bír, amely könnyen kezelhetővé teszi minden játéktípus esetében. Ezt most egy új videóban is igyekeztek bebizonyítani, amelyben két játékot, a saját fejlesztésű Portal 2-t és a Civilization V-öt vezérlik a kontrollerrel. Míg előbbi esetében a jobboldali D-Pad a kamera mozgatásáért felelt, a bal pedig a karakter mozgásáért, addig a stratégiai játékban jobb hüvelykujjunkkal a kurzort mozgatták, a ballal pedig a térképet.
A harmadik játék a Counter Strike: GO, amelyben a remek reflexek dominálják a játékmenetet, így kontrollerrel kevés esélye lehet egy játékosnak a billentyűzet-egér párossal szemben. Sajnos a videóból pont az nem derül ki, hogy erre mennyire alkalmas az eszköz, ugyanis csak a statikus oktató pályát láthatjuk. A negyedik játék a független alkotás, a Papers Please. Talán ennek a megoldása a legérdekesebb, itt ugyanis mindkét D-Pad a kurzort irányítja, így egész gyorsan és pontosan lehet navigálni a képernyőn. ■

hozzászólások (10)

MattMatthew
MattMatthew 2013.10.14. 06:51
Beszélnek róla. Legalábbis úgy értettem, hogy van lehetőség arra, hogy gamepad gomba szerűen működjön, vagyis amíg a szélénél vagy addig abba az irányba fog menni.
Sityi
Sityi 2013.10.14. 09:13
A kontroller azért kell, mert a magunkfajta kockákon kívül már nem nagyon volna hajlandó billentyűzettel-egérrel a kanapén hanyattdőlni: a billenytűzet túl nagy, billeg az öledben, az egérnek meg egy sima felület kéne, amin szaladgálhat. Az átlagembernek a gamepad a legkényelmesebb, mert lehet, hogy nem olyan precíz, mint a billentyűzet+egér kombó, de kompromisszumként sokkal jobban kézreáll, és a nappaliban sem mutat olyan bumszlinak a távirányító mellett. Ezért kell a Valvenak kontrolert fejlesztenie, és a Steam PC-s mivolta miatt ott van az a kihívás is, hogy a billentyűzetet-egeret valahogy valamennyire (lehetőleg használható szinten) emulálják. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, ez hogy sikerült, a CS kivételével egész meggyőző volt.

Apró adalék: Az Eurogamer Expon minden játékot csak gamepaddel lehetett kipróbálni, pedig nem egy PC-ről futott. Ez van, a PC-s eladások jócskán elmaradnak a konzolostól, viszont még mindig van annyi, hogy megérje kihozni rá az új játékokat.
Dark Archon
Dark Archon 2013.10.14. 16:14
De nem, mert az ellenfél is ugyanezt a gamepadot használja :D
SwitcX88
SwitcX88 2013.10.14. 17:51
Erről jut eszembe: meg tudom lesni valahol, hogy mondjuk PS3-on mennyien játszanak a játékokkal? Mint pl. a steam statisztikájánál. Lehet lassan megérné inkább konzolra váltanom.
Sityi
Sityi 2013.10.14. 22:00
Én ismerek ilyesmit - igaz, konzolom sincs. Kollégák, ti tudtok ilyesmiről?
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.