Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dying Light infók

Kapunk kooperatív módot, de a többjátékos módban akár zombiként is befuthatunk karriert. Szóba került a nyitott világ, a free-running és még sok egyéb érdekesség is.

2013.10.13. 13:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Techland továbbra is a zombikban látja a siker kulcsát, és a Dying Light valóban ígéretes alkotásnak tűnik. A fejlesztők az eddig látottak alapján jól ötvözték a Dead Island és a Mirror's Edge legfontosabb jellemzőit. A napokban a Strategy Informer készített egy interjút Tymon Smektala producerrel, aki sok érdekes információt árult el a játékkal kapcsolatban. Kapunk kooperatív módot is (bár ez a kifejezetten a Dead Island öröksége), amelyben egyszerre négyen játszhatunk, bármikor ki- és be lehet kapcsolódni a játékba. A többjátékos mód egyik legérdekesebb része azonban a Be The Zombie mód lehet. A fejlesztők egyelőre várnak még ennek részletes bemutatásával, egyelőre csak annyit lehet tudni róla, amennyit az augusztusi bejelentésekor elárultak a fejlesztők.
Az interjú során szóba került a nyitott világ is. Nagyjából 95%-a lesz szabadon bejárható, a legtöbb épületben körülnézhetünk, lesznek felderítésre váró barlangok, de akár a tenger fenekére is lemerülhetünk, ahol szintén értékes dolgokra bukkanhatunk. A világ nagyjából négyszerese lesz a Dead Island szigeteinek, ám nem csupán terjedelmében lesz nagyobb, hanem magasságában is. Szerencsére kapunk gyors utazási opciót is, hogy a nagy távolságok megtétele ne nyomja rá bélyegét a játékmenetre.
A város épületei között akrobatikus mutatványokkal közlekedhetünk, amelyre különösen büszkék a Techlandnél. A fejlesztők szerint az FPS-ek következő generációjának már szerves része lehet a free-running, erre utal a Titanfall is. Smektala elmondása szerint míg a Respawn Entertainment játékában a falon közlekedés csak egy kiegészítő eleme az élménynek, addig a Dying Lightban az egész játékmenet alapját képezi. Sokkal nagyobb szabadságot kapunk mint az említett játékban, sőt odáig merészkedett, hogy kijelentette: a Dying Lightban jobb lesz a házakon ugrálni mint az Assassin's Creed játékokban. Minden, amit az AC sorozatban megtehetünk, azt a Dying Lightban is megtehetjük, kivéve a jellegzetes ugrásokat. Ha a Techland játékában olyan magasból leugrunk, biztos halál vár ránk.
A parkour mellett legalább ennyire fontos lesz a nappalok és éjszakák váltakozása, amely a játékmenetet és a követendő taktikát is alapjaiban befolyásolja. Éjszaka sokkal veszélyesebb lesz szabadon mozogni a városban, így célszerűbb lesz árnyékról árnyékra lopakodni. Éjjel a zombik is sokkal veszélyesebbek lesznek, könnyedén bekerítenek, sőt, csapatokban vadásznak ránk. Persze le is ülhetünk egy félreeső sikátorban és megvárhatjuk a hajnalt, de a fejlesztők ígérete szerint erre senkinek nem lesz ingere, mivel az éjszakai játékmód egészen új élményt nyújt, amit érdemes lesz megismerni. Egyelőre a nappalok és éjszakák váltakozása még nem végleges, a tervek szerint nagyjából két óra alatt telik el egy teljes nap a játékban.
A Dying Light fő történetét nagyjából 12-15 óra alatt ki lehet majd végezni, ám a világ teljes felfedezése legalább 50 óra játékidőt vesz igénybe. A fő történet mellett természetesen számtalan mellékküldetés is vár ránk, valamint a kooperatív móka is kibővíti a játékidőt.
A megjelenés egyelőre még odébb van, valamikor 2014-ben kerülhet rá sor PC mellett PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. ■

Dying Light
A legutóbbi Dying Light cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.