Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Megérkezett a Windows 8.1 - visszatért a Start gomb

A felhasználók által hiányolt számos funkció ismét elérhető a Microsoft operációs rendszerében.

2013.10.17. 18:20 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Windows 8 megjelenésekor a legnagyobb visszhangot talán az váltotta ki, hogy a Microsoft tervezői annyira az érintőképernyős eszközökre optimalizálták a rendszert, hogy több jól megszokott funkció ki is maradt belőle, vagy valami új megoldást kényszerítettek a felhasználókra. Előbbire példa a Start gomb eltűnése, utóbbira pedig az új kezdőképernyő bevezetése. A sok negatív kritikára válaszolt a szoftvercég a Windows 8.1 bejelentésével, ma pedig véget ért a várakozás, mostantól tölthető az új verzió - ráadásul a Windows 8-at használóknak teljesen ingyenes frissítésként. Az új verzió számos újítást hoz, ezek közül néhány:

  • Továbbfejlesztették a kezdőképernyőt: változtathatóak a csempék mérete, valamint a háttér designja és színe, és eldönthetjük, hogy az új kezdőképernyőt, avagy a korábban jól megszokott Asztalt szeretnénk a gép indulásakor látni.
  • Visszakerült a Start gomb, ahonnan a legfontosabb funkciók mind elérhetőek.
  • Megújult a Windows Áruház, ahonnan számos extra alkalmazást tölthetünk le, köztük például a Facebook for Windows 8.1-et, az Origo, a Vatera, a Magyar Rádió vagy a MindigTV alkalmazásait, vagy az Adobe Photoshop Expresst.
  • A rendszerbe integrálták a SkyDrive felhő alapú adattárolási szolgáltatást, így az eddiginél kényelmesebben oszthatjuk meg file-jainkat.

A további újdonságokról a Windows blogon lehet olvasni. ■

hozzászólások (7)

Gobiakos
Gobiakos 2013.10.18. 10:51
Nekem jogtiszta Win8-am van, mégsem dobta fel a frissítés lehetőségét. Az MS hivatalos lapján azt írják, hogy kompatibilitási gondok lehetnek. Ma felhívom a Tisztaszoftver Programos megmondó embereket és megkérdem, hogy mi is a szitu. :-)
Bomc.
Bomc. 2013.10.19. 18:33
Hehe :)
U.R.H.
U.R.H. 2013.10.21. 21:51
Vajon Vivo Tabon is így működik a dolog? Elméletben igen, de gyakorlatban is jó lenne tudni, hogy ténylegesen fel lehet frissíteni a cuccost.
Beny12
Beny12 2013.10.28. 08:02
Nekem most ajánlotta fel a lehetőséget, hogy ingyenesen frissíteni lehet 8.1-re a rendszert. Arra lennék kíváncsi, hogy frissítés után mennyi az esélye annak, hogy törlődnek az adatok és a programok?
Beny12
Beny12 2013.10.28. 08:06
MS honlapján azt írják, hogy elvileg megmaradnak. Csak néhány alkalmazás, többek között az áruházból vásároltak tűnnek el (meg gondolom azok amelyek kompatibilitási hibával rendelkeznek).

Azért megvárom a jövőhetet ezzel a frissítéssel, amikor mindent biztonságban tudhatok.

közben lefuttattam a kompatibilitás vizsgálatot: az Avast! nem kompatibilis vele, szóval egyelőre napolom...
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.