Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Eden Star, a nyitott világú túlélő játék

A fejlesztők a Kickstarteren szeretnék bebiztosítani a nagyszabású játék befejezését.

2013.10.22. 13:55 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A független Flix Interactive a Kickstarteren indított kampányt, hogy a játékosok támogatásával befejezhesse a nyitott világú túlélő játékát, az Eden Start. A kampány során 620 000 fontot szeretnének összekalapozni.
Az Eden Star története a Föld pusztulásának peremén játszódik. Az emberiség a teljes pusztulás megelőzése érdekében távoli galaxisok gazdag világaiba küldtek hajókat, amelyek az ott kitermelt nyersanyagokat visszaszállítják a bolygónkra, ezzel helyreállítva annak pusztuló bioszféráját. A játék alapvetően egy FPS, amelynek látványáért az Unreal Engine 4 fog felelni, bár a támogatók számára elérhető techdemo még az UE3 motorral készült. A harcrendszer a fizika törvényeire épül, vagyis a csaták során tárgyakat ragadhatunk meg és vághatunk ellenfeleinkhez.

Ez azonban csak egy része a játékmenetnek, amely ennél sokkal összetettebb. Az új világban fel kell építenünk bázisunkat, amelyet folyamatosan bővítenünk és védelmeznünk kell. Eközben fel kell térképeznünk a környezetünket is. A játékban dinamikusan váltakozó nappalok és éjszakák teszik nehezebbé a dolgunkat, mivel a Pharus 7 bolygó (ahol a játék játszódik) őslakosai éjjel sokkal agresszívebbé válnak. Így, amit nappal felépítettünk, azt éjjel könnyen elveszíthetjük, ha nem készülünk fel alaposan a védekezésre.

Bár a játék eleinte csak egyszemélyes kampányt kínál majd, később küldetéseinket barátainkkal közösen is végrehajthatjuk, ahogyan a bázisok védelméhez is segítségül hívhatjuk őket. Karakterünket szabadon átszerkeszthetjük, valamint RMD rendszerünket (a karunkra erősített antigravitációs eszköz, amellyel a tárgyakat mozgathatjuk, harcolhatunk, rombolhatunk és építhetünk) is folyamatosan fejleszthetjük. A bolygón a Mirror's Edge-hez hasonló módon közlekedhetünk, vagyis kellő ügyességgel szinte bárhová felmászhatunk.

Az Eden Star egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, a fejlesztők jelenleg csak PC-re készítik el, de később nem kizárt, hogy a következő generációs konzolokra is megjelenhet. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.