Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Lelőtték az ingyenes Command & Conquert

A semmiből érkezett a hír, amely szerint az ingyenes stratégiai játékot fejlesztő Victory Games végleg bezárta kapuit, a fejlesztést pedig leállították.

2013.10.29. 20:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az idei gamescomon mi is kipróbálhattuk a Victory Games ingyenes stratégiai játékának egy korai változatát. A Command & Conquer akkor kifejezetten ígéretesnek tűnt, egy ingyenes alkotáshoz mérten szép grafikával és a már jól ismert játékmenettel, ugyanakkor túl sok újdonsággal nem kecsegtetett. Talán ez utóbbi is az okok közé tartozik, amelyek miatt a stúdió váratlan lépésre szánta el magát, leállították a fejlesztést.
"Az alfa tesztek utáni visszajelzéseitek alapján tisztázódott: nem olyan játékot fejlesztettünk, amilyet vártatok. Így hosszú mérlegelés után úgy határoztunk, hogy leállítjuk a fejlesztést." - olvasható a csapat blogján, amelyet később a marketing munkatárs twitter bejegyzése is megerősített. Egyes hírek szerint nem csupán a fejlesztési munkák álltak le, de az egész csapatot szélnek eresztették, az EA pedig bezárja a Victory Gamest. Bővebben a hivatalos oldalon olvashattok a leállásról, ahol arról is szó esik, hogy a teszten pénzt költő játékosoknak a következő napokban visszatérítik a pénzüket. ■

Command & Conquer
A legutóbbi Command & Conquer cikkek, hírek

hozzászólások (11)

Baracklekvár
Baracklekvár 2013.10.30. 12:10
Én épp azért vártam, mert végre egy Generals, ami multiban működik rendesen.
(Mert ugye az eredeti indokolatlanul képes volt belassulni multiban.)
LordMatteo
LordMatteo 2013.10.30. 12:39
A piac (úgy, mint online játszható multiplayer játékok) pedig könyörtelenül a f2p modell felé halad. Ez mozgatja meg a legnagyobb tömeget, kerül a legkevesebbe, egyszerűbb menedzselni, és hozza be a legtöbbet.

Semmi gond nem volt ezzel, jelen esetben inkább valami háttérjátszmára tippelnék.
Barthezz
Barthezz 2013.10.30. 16:38
Egy ekkora név esetén sztem ez nem lett volna jó üzleti modell, de természetesen valóban elég gyanús az egész, hiszen már majdnem végére ért a fejlesztés. Meg hát ismerjük az EA-t, mennyire alja módon képesek beledumálni mindenbe és teljesen megkötni a fejlesztők kezét... Szóval könnyen lehet, hogy összekaptak egy lényeges dolgon és ez lett a vége...
LordMatteo
LordMatteo 2013.10.30. 16:57
Battlefield Heroes és Battlefield Play for Free. Szerintem a Bf-franchise is van akkora név, mint a C&C (sőt...), és ott működik, nem is kicsit ez. Valószínűleg a fejlesztők nem egészen úgy képzelték el ezt, mint az EA, és ezért lett vége a dolognak. Az EA tuti nem hagyja veszni a nevet, ebben biztos vagyok.

A jövőben egyre inkább háttérbe fognak szorulni azok a fizetési modellek, amik most még nagyobb részben jellemzik a nagy címeket. Deal with it. :P
Barthezz
Barthezz 2013.10.30. 19:54
Jójó, nekem így még jobb is, mert ez esetben legalább legálisan letölthetem és csak a single-részért kell majd legfeljebb pénzt adnom, amit vélhetően akár még ki is fogok fizetni. :-P (Eddig ugye pont az volt a bajom, hogy miért adjak egy A-s játékért 10-15 k-t, ha a multi-rész nem érdekel és az dobja meg leginkább az árát.)

Androidon egyébként ez az alap és ott nálam be is vált.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.