Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Ghosts Call of Duty: Ghosts

Xbox One-n csak 720p felbontásban fog futni a Call of Duty: Ghosts

Míg a Microsoft konzolján nem FullHD felbontásban fog futni a napokon belül megjelenő játék, addig PS4-en a jelek szerint igen.

2013.11.01. 12:30 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bár minden létező fórumon azt hangoztatják a hozzáértők, hogy a következő konzolgeneráció képviselői között jelentős teljesítménybeli különbség nem lesz, a jelek szerint ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Erre enged következtetni a Call of Duty: Ghosts esete is, amelyről kiderült, hogy míg PlayStation 4-en 1080p-ben, vagyis FullHD felbontáson fog futni, addig Xbox One-n már csak 720p felbontásra lesz képes. Erről Mark Rubin, az Infinity Ward munkatársa számolt be Twitter csatornáján. A felbontás csökkentésére azért van szükség, hogy mindkét konzolon biztos 60 fps-t produkáljon a játék.
A napokban egyébként vadonatúj trailer érkezett a játékból, amely az előrendelőknek szánt exkluzív többjátékos térképet mutatja be. A Free Fall egy összeomlás szélén álló felhőkarcoló egy leszakadt darabjában játszódik. A néhány helyiséget tartalmazó épületrész beszorult a saját romja és egy szomszédos épület közé, de ahogy a harcok folynak, úgy lassan, de biztosan csúszik lefelé a mélybe. A hangulat az alábbi trailerből is remekül átjön. ■

Call of Duty: Ghosts
A legutóbbi Call of Duty: Ghosts cikkek, hírek

hozzászólások (12)

Nayrobi
Nayrobi 2013.11.02. 12:44
Én azt szoktam példaként felhozni, hogy nézzük meg az nfs sorozatot, minden évben megjelent, szépen látszik a fejlődés, ott a Carbon ami a ps3-mal debütált, illetve nézzük meg a Rivalsról a videókat, ég és föld a különbség, nem is lesz itt semmi gond, már a Killzone is elég brutál, pedig még nagyon az elején járunk, pontosabban még ott sem.
balays82
balays82 2013.11.02. 14:02
Igen, egyik konzol sem tudja a FullHD-t az Bf4 esetében. PS4-en állítólag 1600X900-as, Xbox One-on 1280X720-as felbontásban fut. Ami szerintem nem feltétlenül a két konzol hibája.
GeryG
GeryG 2013.11.02. 18:12
Egyébként meglepő számomra, de a BF4 PC-n egész jól lett optimalizálva. No persze egész erős vas van nálam alatta, de pl. a harmadik rész érzésre sokkal rosszabbul futott. Ez most Ultrán szépen teljesít, a legdurcibb helyzetben is stabilan 30 fps felett marad. Okay, off vége. :)
Breaker
Breaker 2013.11.03. 00:07
Igazából tudna mind a ketto csak nem 60FPSen! Márpedig azt rakták le fő kritériumnak, és az hogy az uj XBOX One-on nem lesz kepes futni a COD:Ghost 1080p-ben azt garantalja, hogy mar most tudtak olyat késziteni amivel stresszelhetok az uj gen konzolok.

Nalam a BF4 Ultran GTX 580! SLI-ben 1080p-ben 70FPS alapbol, utana 50ig megy le(egyszer lattam eddig 47et) -> Magyarul kb ezt a szintet is alig tudják hozni az uj konzolok, ugyhogy szvsz ismét bőven nem fognak versenyezni a PC-kel.
gregmerch
gregmerch 2013.11.03. 08:49
Úgy gondolom, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy (esetleg néhány) nyitó cím teljesítménye alapján az új generációról. Az előző (illetve egyelőre mostani) konzolok közül a PS3 rendszerint a 720p-t tudja alapból, és annál a néhány játéknál, melyek felhúzhatók 1080p-re, külön át kell állítani a masinát (minden egyéb lehetőséget ki kell ilyenkor lőni, mert különben marad 720-on). Az XB360 ezzel ellentétben szinte kizárólag 1080p-ben fut. Mindehhez annyi a hozzáfűzni valóm, hogy ha a tévé nem írná ki az aktuális felbontást, én bizony nem venném észre. A God of War III-nál én is felskáláztam FullHD-re a képet, de vissza is raktam kb. 10 perc után, mert jobban tetszett a natív 720-as felbontás (amit egyébként HD-nak hívnak, vagyis már bőven nagy felbontásnak számít).

Ha már itt tartunk (és ez sry, de OFF lesz): múltkor megnéztem egy 4K-s tévé képét a MM-ban, és kb. ugyanaz volt a véleményem róla, mint anno a BR-ről, mikor először láttam, vagyis az, hogy irreálisan éles a képe, amilyet a való életben talán nem is lát a szem. Egyébként a 4x-es felbontás egy 2x-3x akkora tévén, mint a mostani átlag arányaiban nem hat 4x élesebbnek, hiszen a 32"-os képátmérőjű panelen megoszló egységnyi képpont helyett most egy 65-80-90"-os átmérőjű panelen oszlik meg 4x ennyi. Kíváncsi vagyok, mikor terjed el, illetve mikorra lesz elérhető áron is hozzáférhető ez a technológia - jelenleg a "legkisebb" tévék (értsd alatta: 65") is 1 millába fájnak. (A nagyokat meg se mertem kérdezni.) Az viszont igencsak durva, hogy gyakorlatilag a tech-demókon kívül semmi nem tud 4K-s felbontást produkálni. Kérdeztem is az eladótól, hogy az rendben van, hogy valaki vesz egy ilyen cuccot, de mit tud rajta futtatni? Válasz: "hát igen, még egyelőre semmit, de azért már vannak 2K-s filmek és lejátszók." Erről ennyit.

OFF is OFF, a témához tartozó egyéb véleményemet pedig már tegnap megírtam. Én a CoD:G felbontásától függetlenül várom az új konzolokat, első körben a PS4-et. Aztán majd ha egy GoW (bármelyik szériára értve) nem fut rendesen rajta/rajtuk pár év múlva, akkor én is felvonom majd a szemöldököm.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.