Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sonder, a játék főszereplők nélkül

Se hősök, se gonosztevők, csak döntések.

2013.11.14. 20:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Sonder a független Kamai Media alkotása, amely merőben szokatlan alapötlettel rendelkezik. A történet egy űrállomáson játszódik, ám egyelőre keveset tudni róla, az azonban biztos, hogy nincsen kimondott főszereplője. Ehelyett bármikor bármelyik szereplővel játszhatunk, így megismerve az eseményeket a lehető legtöbb szemszögből. Az adott karaktert irányítva döntéseket kell hoznunk, amelyek mind behatással vannak a környezetünkre és a történések alakulására.
A játékmenetet illetően egy külső nézetű kalandjátékról van szó, amelyben a legnagyobb hangsúlyt a szereplők közötti kommunikáció kapja, ugyanakkor környezetünkkel is interakcióba léphetünk: számítógépeket és más eszközöket használhatunk. Az események valós időben zajlanak, vagyis akkor is halad előre a történet, ha gyakorlatilag a játékos semmit sem tesz. A fejlesztők szeretnék, ha a döntéshozatal valódi nehézségét ismernék meg a játékosok, akikben végig ott fog motoszkálni a "mi lett volna, ha..." gondolat. Éppen ezért egy idő-visszapörgető funkció is a rendelkezésükre áll, amellyel szükség esetén akár a játék legelejére is visszaröppenhetnek, hogy másképp alakítsák a dolgokat.
Az egyszemélyes mód mellett multiplayer is lesz, amelyben az egyes játékosok az egyes szereplőket irányíthatják, így tulajdonképpen mindenki befolyással lehet a történetre. A fejlesztés még nagyon korai szakaszában tart, így megjelenési dátumról nem beszéltek a készítők. Egyelőre kiadót keresnek a projekthez, amely elsősorban PC-re és a következő generációs konzolokra készül. Az alábbi trailer és az egyedi ötlet alapján valószínűleg hamar találnak majd kiadót, amely lát fantáziát a játékban. ■

előző
következő
Sonder, a játék főszereplők nélkül
Sonder, a játék főszereplők nélkülSonder, a játék főszereplők nélkül

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.