Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

After Reset a Kickstarteren

Újabb világvége játék készülhet a játékosok pénzéből, ám ez a '90-es éveket idézné.

2013.11.16. 15:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Black Cloud Studios egy független amerikai fejlesztőstúdió, amelynek első játéka az After Reset lehet. Ehhez a Kickstarteren gyűjtik jelenleg a pénzt, a kitűzött cél elég vaskos, 900 000 dollár, amelyből öt nap alatt közel 26 000 dollár gyűlt össze.
A játék egy poszt apokaliptikus világban játszódó akció-szerepjáték, amelyet a '90-es évek témába vágó nagyjai ihlettek: Fallout 1-2, Baldur's Gate és Planescape: Torment. A történet az ilyenkor szokásos alapokra épül: a világ túlnépesedett, kirobbant az atomháború, aki nem tudott a föld alá menekülni, mind meghalt. Eltelt egy bő évszázad a különleges föld alatti óvóhelyeken, amelyekből ez idő alatt egész városok nőttek ki, majd a túlélők elérkezettnek látták az percet, hogy újra felmerészkedjenek a felszínre. Céljuk, hogy újjá építsék a világot, ám azzal nem számoltak, hogy ezt már mások megtették helyettük azok közül, akik mégsem haltak meg a nukleáris tűzben. A történet főszereplője egy különös laborban ébred fel, természetesen semmire sem emlékszik, mindössze egy női hang ébresztgeti. Innentől fogva viszont minden a játékoson áll: mit tesz, hová megy, az sem kötelező, hogy végére járjon a saját történetének.
A fejlesztők ígérete szerint a hangulat a klasszikus szerepjátékokat idézi majd, így kapunk világtérképet is, amelynek felfedezését egyedül a nálunk lévő ivóvíz mennyisége határozza meg. Jelen állás szerint 50 különféle helyszínt járhatunk be, de ezek száma a támogatás függvényében akár meg is duplázódhat. A világot az ilyen helyen szokásos arcok népesítik be: kannibálok, útonállók, kereskedő karavánok, szekták és zsoldos bandák. Jóféle szerepjátékhoz illőn részletes karaktergenerátorra számíthatunk, valamint a játék során karakterfejlődésre is. Ennek irányát is mi határozhatjuk meg.
A játék alatt a Unity 3D motor dolgozik, amely többek között a Wasteland 2-t is életre kelti. Ennek fényében nem szabad korszakalkotó látványvilágra számítani, mivel a fejlesztők e tekintetben is inkább a klasszikusokra hajaznak. Megjelenési dátummal egyelőre nem rendelkezik az After Reset, amely jelen állás szerint PC-re, Macre és Linuxra készülhet el. ■

előző
következő
After Reset a Kickstarteren
After Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a KickstarterenAfter Reset a Kickstarteren

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.