Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Pro-Gaming Liga

2003.01.07. 11:41 | szerző: Madrac | kategória: Játék

Most, hogy lecsengtek kissé az ünnepek, mindenki megpróbál a beiglik, halászlevek és virslik okozta kilókon töprengeni (és már készülni lélekben a húsvéti sonkára), valami készül a magyar kibersport szcénában. Suttogva jár szájról-szájra, jár a titokzatos varázsige: Pro-Gaming Liga...
Akinek az elnevezés ismerős, az nem déja vu-tól szenved, hanem hallott a 2002 nyarán, Zalaegerszegen megrendezésre került LAN-partyról, esetleg részt is vett rajta.
Mi is ez itt most kérem szépen? Nos, hát arról lenne szó, hogy ugyanaz a pár elvetemült alak vérszemet kapott, és most arra adta a fejét, hogy összehoz Nektek egy komoly, tárgy- és pénzdíjazással is kecsegtető versenysorozatot a legnépszerűbb on-line játékok körül - ezúttal egy internetes liga formájában.
Hónapok óta folyik a szervezkedés a földalatti mozgalom sejtjeiben, nyolc fanatikus dolgozik azon, hogy 2003. január 5-én megnyithassa kapuit a liga weboldala, fórummal, szabályzatokkal, díjkiírásokkal és minden egyéb fontos információval. A gárdába tartozik természetesen az oldalt felvigyázó 30 bot is (a névszerinti felsorolástól helyszűke okán eltekintünk). Az adatbázis 1 millió felhasználót bír el (de ez igény szerint bővíthető még 8). Az oldalon minden információ elérhető lesz játékosokról, klánokról, csoportokról, eredményekről a brutális adatbázisnak köszönhetően. Megemlítendő még, hogy a liga saját játékszerverekkel is fog rendelkezni a könnyebb lebonyolíthatóság érdekében, valamint a díjak összértékét képviselő kb. 800.000 Ft.
A Pro-Gaming-nek, mint csoportosulásnak nem titkolt célja a magyar kiberscene felvirágoztatása, a színvonal emelése, lehetőségnyújtás új tehetségeknek a bemutatkozásra és tapasztalatszerzésre, a régi motorosoknak rutinjuk elmélyítésére, a jövőben a legjobbaknak külhoni versenyekre való eljuttatása. Hogy kik érdemesek rá? Majd meglátjuk...
Úgyhogy most, pár nappal Szilveszter után (amikor még a pezsgőt sem sikerült kiheverni és az ember józan gondolkodása a fortyogó magma mélységében leledzik,) olyan ajánlatot kaptok, amit nem tudtok visszautasítani.
Versenykategóriák:

  • Counter-Strike
  • WarCraft III
  • Unreal Tournament
  • Unreal Tournament 2003
  • StarCraft - Brood War
  • Quake III Arena
  • Return to Castle Wolfenstein ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.