Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Star Citizen nem jelenhet meg PC-nél gyengébb platformra

A fejlesztést vezető Chris Roberts kategorikusan kizárta a PS3 és az X360 lehetőségét, míg a következő generáción is csak elgondolkodott.

2013.11.19. 16:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Star Citizen kezdettől fogva PC-exkluzív fejlesztésként létezett és ez a továbbiakban is így lesz. Ezt maga Chris Roberts, a játékot fejlesztő Roberts Space Industries alapítója szögezte le a játék hivatalos fórumán. Kategorikusan kijelentette, hogy a játék soha nem jelenhet meg PlayStation 3-ra vagy Xbox 360-ra, de a következő generációs konzolok elé is szigorú követelményeket állított.
"A Star Citizen egy PC-s játék. Soha nem fogjuk lebutítani gyengébb platformokra. Nem fogunk technológiai megoldásokat nélkülözni azért, mert azok csak bizonyos hardveren futnak. Épp most fejlesztettem az irodai gépemet két SLI-be kötött Titannel, amelyekkel egy 4K-s és egy 1440p-s felbontású monitort használok (köszönet értük az NVIDIA-nak). Készülünk megépíteni az AMD-s csúcsgépet is négy R9 290X-szel, valamint egy nyolcmagos AMD processzorral, amelyekkel 4K-s monitorokat fogunk meghajtani az Eyefinity technológiával (köszi AMD!). Szerintetek ez jó megközelítés a konzoloknak, akár a következő generációnak, mint a PS4 vagy az X1?" - érvelt Roberts a fórumon, ahol arra is kitért, miért tartja a PC-t jobb játékplatformnak a konzoloknál. Sokkal nyitottabb platform, amely évről évre fejlődik, egy mai átlagos konfiguráció a tíz évvel ezelőtti szuperszámítógépek teljesítményének többszörösével bír, ráadásul a lehetőségeket sem korlátozzák be a kontrollerek limitált képességei.
Roberts leszögezte, hogy a Star Citizen elsősorban PC-s fejlesztés, amely ki fogja használni az aktuális legújabb technológiákat. Mondjuk az egy érdekes kérdés lehet a 2015-re becélzott megjelenés kapcsán, hogy akkor kinek lesz olyan PC-je, amely gond nélkül megbirkózik majd a játék által támasztott követelményeknek, hiszen az általa említett számítógépek ma még jócskán meghaladják a játékos társadalom 99%-ának anyagi lehetőségeit. Roberts később kitért a következő konzolgeneráció lehetőségére is, amelyet már nem utasított el olyan simán, mint az aktuális generációt, ám az által támasztott elvárásoknak nem lesz könnyű megfelelni.
"Ami a konzolokat illeti, a Star Citizen soha nem fog megjelenni PS3-ra és X360-ra. A PS4 és az X1 tekintetében jelenleg nincsenek terveink, de továbbra is nyitott maradok feléjük, ahogy azt már több interjú során is kifejtettem. Ha a Sony és a Microsoft lehetővé teszi, hogy mindenféle megkötés és az utálatos minőségellenőrzés nélkül frissítsük a kódokat és az adatokat, valamint ha engedik, hogy a játékosok a konzolok között is szabadon érintkezzenek egymással, akkor esetleg megfontolom, hogy támogassam őket."
A fejlesztő zárszóként érdekes megvilágításba helyezte a konzolgyártók és a fejlesztők helyzetét, valamint a játékosok támogatásának jelentőségét.
"Még egy utolsó gondolat - általában a fejlesztők eladják magukat a konzoloknak (mint a Bungie vagy az Epic, akik Xbox-exkluzív címekre tértek át), mivel a konzolgyártók biztosítják a költségvetésüket. Köszönhetően a Star Citizen rengeteg támogatójának, nem kell eladnunk magunkat senkinek. Egy olyan AAA-s PC-s játékot támogattok, amely a legnagyobbakkal és a legjobbakkal vetekszik. Biztos vagyok benne, hogy mire a játék elkészül, a költségvetése nagyobb lesz, mint a legtöbb AAA-s konzoljátéké, mint a GTA vagy a CoD, a pénzünkkel pedig sokkal többre vihetjük, mivel nem nő a fejünkre egyetlen vállalat sem és nincs felesleges marketing kiadásunk. Bebizonyítottátok, hogy legalább akkora az igény a PC-s játékokra, mint a konzolosokra. Szóval ne féljetek! A PC a Star Citizen platformja. Bármi más csak ez után jöhet."
A Star Citizen tehát továbbra is PC-exkluzív játék, amelynek adományai a napokban lépték át a 28 millió dollárt. A következő cél a 29 millió, amelyért cserébe a Squadron 42 küldetéseit fogják alaposan kibővíteni. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.