Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Hogyan teltek a PS4 első napjai?

A hibákról szóló hírek csak elsőre tűnnek ijesztőnek, valójában nincs nagy baj. Remek eladásokat produkál a konzol.

2013.11.20. 22:25 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Múlt hét pénteken elrajtolt a Sony új konzolja, a PlayStation 4. Az első öt nap során rengeteg hír érkezett, amelyek között voltak jók és rosszak egyaránt. A jelek szerint ez a rajt sem zökkenőmentes, hiszen különféle hibákról érkeztek beszámolók, valamint az első exkluzív játékok (Knack, Killzone: Shadow Fall, Resogun) meglehetősen vegyes kritikákat kaptak. A nagyobb gondot azonban kétségkívül a hardverhibák jelentik, amelyek alaposan megkeseríthetik az első vásárlók életét. A Sony igyekszik mindenkinek azonnal kicserélni a rossz konzolt.
"Megértjük a vásárlók bosszússágát a konzol hibái miatt és a viszonteladókkal azon dolgozunk, hogy megoldjuk a hibákat és az érintett konzolokat mihamarabb kicseréljük. Az SCEA mindenkinek kicseréli az egységét, aki felhívja a támogatói vonalat. A csere azonnali, meggyorsított kiszállítással." - magyarázta egy illetékes a GameInformer magazin megkeresésére.
A hivatalos álláspont szerint azonban nem nagy a baj, az ugyanis arról számol be, hogy a hibás eszközök aránya kisebb, mint 1%. Ez kezdetben 0,4% volt, a hirtelen jött növekedést viszont a szállításnál keletkezett sérülésekkel magyarázzák. Az 1% pedig bőven az elfogadható hibahatáron belül van.
A PS4 a hibákkal együtt is jó startot vett, legalábbis eladások tekintetében. Csak az első napon egymillió példány talált gazdára, az elemzők pedig az év végéig kb. 2,5-3 milliós eladásra számítanak csak Észak-Amerikában. Ehhez jön még a november 29-i európai rajt (valamint a december 13-i harmadik hullám, amelyben hazánk is szerepel). Érdekes adat, hogy az első hétvégén csak az eBayen 10000 példányt adtak el, de további 13000 még mindig gazdára vár.
A Sony máris elérhetővé tette az első komolyabb javítást a konzol operációs rendszeréhez. Az 1.51-es frissítés elsősorban a rendszer stabilitásáért felel, a kezelőfelületen nem változtat semmit. Az automatikus frissítés opciónak köszönhetően a PlayStation 4 a mai napon magától telepítette a frissítést még akkor is, ha épp stand-by módban volt. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.