Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

No Man's Sky - fedezd fel a világűrt és oszd meg mindenkivel

A játék alapötlete, hogy mindenki ugyanabban az univerzumban játszik és amit egy játékos felfedezett belőle, azt onnantól mindenki más is láthatja.

2013.12.11. 18:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A VGX-en mutatta be először a nagyközönségnek új játékát a Hello Games csapata. A projekt a No Man's Sky címet viseli és egy összetett sci-fi alkotás lesz, amelyben az univerzum egy aprócska szegletéből indulhatnak a játékosok, mindenki a saját bolygójáról, hogy aztán felfedezzék az egész univerzumot. A felfedezett új bolygók megjelennek a galaktikus térképen, minden fontosabb adattal (légkör, nyersanyagok) együtt. Ha a játékos akarja, egy mozdulattal megoszthatja mindenki mással felfedezését, így az általa felfedezett bolygó onnantól mindenki térképén megjelenik. Ugyanígy mindenki otthagyhatja a kéznyomát az által felfedezett világokon, amit onnantól mindenki más is láthat. A világban minden apró eleme a játék közben születik meg a legegyszerűbb növényektől és állatoktól kezdve a hatalmas galaxisokig. A játék világa nagyon veszélyes hely lesz, hiszen - bár meghalni nem lehet benne - ha elveszítjük űrhajónkat, egy lifepodban térünk magunkhoz, és mindent a nulláról kezdhetünk elölről, mindent elveszítünk.
A játék egyelőre sem megjelenési dátummal, sem célplatformokkal nem rendelkezik, viszont egy hangulatos trailerrel már igen. Nagy fába vágta a fejszéjét a Hello Games, hiszen lényegében egy olyan játékon dolgoznak, amelyben minden egyes atom, így minden egyes világ teljesen egyedi, semmiből sincsen kettő. Ráadásul mindezt folyamatában tárja elénk a játék. ■

No Man's Sky
A legutóbbi No Man's Sky cikkek, hírek

hozzászólások (10)

GeryG
GeryG 2013.12.12. 09:00
Számomra azért vicces a dolog, mert soha nem voltam nagy űrhajó-szimulátor rajongó. :) Ehhez képest a Star Citizen polgárai közé tartozom már magam is (vagyis én is támogató vagyok), mert nagyon felcsigázott. Ez is érdekes, de valahogy a trailer sem győzött meg igazán. Tök steril az egész...

Ha már sci-fi, akkor inkább a stratégiai vonal, abból meg nálam mostanában a Star Drive a befutó. :)
Dark Archon
Dark Archon 2013.12.12. 12:05
S a nagy változatosság, hogy a növényzet színe random? :D
_Sun_
_Sun_ 2013.12.12. 12:33
A procedural eljárásban óriási lehetőségek lennének, de eddig senki sem épített erre komolyan. Procedural eljárással létrehozott játékra jó példa a .kkrieger. Érdemes megnézni mit lehet összehozni 97,280 byte-on (96kb!).
Egy ilyen jellegű játék, mint a No Man's Sky pont iskolapéldája lehetne az eljárásban rejlő lehetőségeknek, ha sikerül azt rendesen megvalósítani. Ezzel a módszerrel valóban végtelennek tűnő változatosságot lehet létrehozni, véges erőforrásokkal is.
Hogy hasonló példát idézzek a Procedural generation wiki-s oldaláról:
"An extreme case was Elite, which was originally planned to contain a total of 2^48 (approximately 282 trillion) galaxies with 256 solar systems each. The publisher, however, was afraid that such a gigantic universe would cause disbelief in players, and eight of these galaxies were chosen for the final version."
Reménykedem, hogy ezúttal tényleg megvalósulnak az eredeti tervek. :)
Dark Archon
Dark Archon 2013.12.12. 13:32
Tényleg rohadt felesleges lenne egyébként ennyi galaxist létrehozni, a büdös életben nem találkozna senki senkivel. A várható játékosokhoz kell adaptálni a galaxis méretét.

A Krieger meg lehet, hogy nagy szám volt 2004-ben (ja nem, mégsem), de ma már nem kellene a kutyának sem (és azóta sem kellett, különben nem maradt volna béta fázisban).

Nem is éri meg ezzel szórakozni, mikor giga/terabyte-okban mérjük már a háttértárakat és, ha emellé teszel egy Alpha Prime-ot, ami elfoglalt ugyan pár száz megát, de fényévekkel jobban néz ki, van sztorija, stb.
_Sun_
_Sun_ 2013.12.12. 16:08
A lényeg, hogy egy galaxist sem kell létre hozni, mert az valós időben jön létre játék közben. Ha egymáshoz közel indulnak a játékosok, és van térkép is akkor nem igazán értem miért probléma, hogy nincs korlát. Pontosan annyi galaxis jön létre, amennyit a játékosok létrehoznak azzal, hogy felfedeznek.

A .kkrieger egy techdemo, ami egy versenyre készült és meg is nyerte.

A sztori egy ilyen játékban senkit sem érdekel, ez nem az a műfaj. A sztorit a játékosok hozzák létre saját interakciójukkal. És pont azért éri meg ezzel foglalkozni, mert ez a technológia nem korlátozná ebben őket a játéktér határaival.

Ha az eredeti elképzelés valósul meg, az nagyon valószínű, hogy rétegjáték lesz. Ilyen léptékű alkotás, ebben a műfajban nincs a piacon.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.