Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Januárban jön a Banished

A középkori SimCity fejlesztése jól halad, így hamarosan megjelenhet.

2013.12.18. 14:06 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bizonyára meg fogja találni a maga rajongói táborát a független Shining Rock Software játéka, a Banished. A középkori városépítő játékok egykoron szebb napokat éltek, hiszen olyan szériák indultak a témában, mint a Cultures, a Settlers vagy a Stronghold, ám mára ezek vagy eltűntek vagy régi fényük kopott meg. A Banished viszont bőven megérdemli a figyelmet, mivel ötletes megoldásokra épül, fejlesztését pedig három éve lényegében egyetlen ember, Luke Hodorowicz végzi. Ő pedig lassan végez a munkával, így jó eséllyel tartani tudja a jövő januári premierdátumot. "Szeretném a játékot a lehető leghamarabb kiadni. A fejlesztés java már befejeződött. Elsőre a januárt céloznám meg, de ez nagyban függ az utolsó tesztektől. Nagyon hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyek kimaradtak, hogy belátható időn belül elkészülhessen a játék. Ezeket később mindenképpen pótolnám. Amíg ezen ügyködöm, mindent észrevételt és véleményt el fogok olvasni a játékról és mérlegelni fogom őket. Ugyanakkor más játékokhoz és technológiákhoz is vannak ötleteim, amiket szívesen megvalósítanék, így új prototípusokon fogok kísérletezni, hogy egy kicsit szüneteltessem a Banished fejlesztését, mielőtt tovább bővíteném azt." - válaszolta rajongói kérdésekre a fejlesztő. A Banished lényege nem a más játékokban már megszokott hadseregépítés és a többi nép leigázása. Itt minden a nyersanyagok és erőforrások előállítására épül, hiszen ha nem termelünk nyáron elegendő élelmet, télen könnyen éhen halhat a városunk lakossága. Ennek ellenére a fejlesztő nem zárja ki, hogy később a harc is megjelenik a játékban, így azzal együtt olyan épületek, mint a barakkok, kastélyok és fegyverkovácsok is felbukkanhatnak. ■

Banished
A legutóbbi Banished cikkek, hírek

hozzászólások (2)

Baracklekvár
Baracklekvár 2013.12.19. 12:04
Itt az ideje a megjelenésnek... Kénytelen voltam már ráfanyalodni az ős Settlers4-re, mert azóta nem jelent meg hasonló(an jó) játék.
GeryG
GeryG 2013.12.19. 12:15
Igen, ez valóban ígéretesnek tűnik, remélhetőleg hangulat terén is elegendőt lesz képes nyújtani. Mindenesetre le a kalappal a srác előtt, nem kis meló egy ilyen játékot a 0-ról egyedül elkészíteni. Itt tényleg mindent ő csinált a motortól kezdve a modelleken át mindent.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.