Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Metal Gear Rising: Revengeance gépigény

Komoly vasra lesz szükség a maximális részletességhez vagy csak egy újabb eltúlzott gépigény?

2013.12.19. 13:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Lassan már meg sem lepődünk, ha egy-egy új PC-s játék elképesztő gépigénnyel jelentkezik. A legtöbben ezt az új konzolgeneráció hozadékának vélik, de az sem kizárt, hogy lassan valóban elérünk a mostani hardverek teljesítőképességének határaihoz. Utóbbi esetben a következő két év ismét a hardverpiac felbolydulását hozhatja, hiszen mind a videokártyák, mind a processzorok terén az utóbbi években némi fejlődésbeli lassulás volt megfigyelhető.
A legújabb felhőkarcoló méretű elvárásokkal rendelkező videojáték a Platinum Games berkeiben készülő Metal Gear Rising: Revengeance, amelynek futtatásához a következő elvárásoknak kell megfelelni (hivatalosan):
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5 2400
  • Memória: 2 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTS 450
  • Merevlemez: 25 GB

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i7 3770
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 650
  • Merevlemez: 25 GB

Az elmúlt időszakban több ehhez hasonló leírással találkozhattunk, amelyekről nem egyszer kiderült, hogy nem is a hivatalos elvárásokat tükrözik vagy egész egyszerűen a játék megjelenése után derült ki, hogy a leírtaknál jóval gyengébb masinákon is gond nélkül futott a játék. Ugyanakkor az is lehet, hogy a fenti adatok csak első ránézésre tűnnek nagyon magasnak. Ma már a legtöbb játék hasonló tárhely-igénnyel rendelkezik, ahogyan a 4 GB rendszermemória is megtalálható a legtöbb PC-ben. Az Nvidia GeForce 450 sem egy mai darab, sőt, a 650 sem a legújabb generáció képviselője. Más kérdés, hogy az áruk még mindig meghaladhatja az átlag játékos pénztárcájának kereteit.
A Metal Gear Rising: Revengeance PC-s változata a legfrissebb hírek szerint január 9-én jelenik meg a Steam áruházában. ■

Metal Gear Rising: Revengeance
A legutóbbi Metal Gear Rising: Revengeance cikkek, hírek

hozzászólások (4)

GustyX
GustyX 2013.12.19. 13:43
Mindez egy fix 30FPS-hez:D:D:D
Az ajánlott esetében a proci és VGA nem igazán állnak barátságban. Mintha 1000cm3 motor egy Ferrari kasztniban.
VodevilX
VodevilX 2013.12.19. 18:08
Érdekes az egész... Nemhogy a Cod, a BF4 sem igazán használja ki a 64bitnek köszönhetően megnövekedett memóriát. Azt meg aligha hiszem hogy a játékos társadalom nagy százalékban nyomulna 1920x feletti felbontásban, több monitorral. Egyértelműen csak indok, hogy kevesebbet kelljen foglalkozni az optimalizálás részével.
Viszont ha tényleg ez fog beállni, meg komolyan gondolja a hardver ipar is, hogy a 4k a jövő, akkor nekem tökéletes lesz egy erős középkategóriás vga az elkövetkező szériából a jól bevált 1920x1080amhoz.
Attak
Attak 2013.12.20. 00:10
Egyetértek veletek.
Gondolom,nem ez az első olyan motor,ami kihasználja a több magos procikat,és mivel a 2 már több az egynél,új konzolgeneráció ide vagy oda,nem értem ennek az elvárásnak a létjogosultságát...új trend lesz,hogy az újabb játékok futtatásához elsősorban erős proci fog kelleni?:-/
VodevilX
VodevilX 2014.12.30. 12:25
Most toltam végig, i5 2500k@4,5 + 560Ti és tökéletesen ment maxon, 2X MSAA-val 8 helyett... Példás portolás, szóval nem értem, miért beszéltek mellé...
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.