Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

PlayStation Now névre keresztelték a Gaikait

A Sony által felvásárolt felhőalapú szolgáltatás új néven lesz elérhető a PlayStation 4-en.

2014.01.10. 10:17 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony nagy terveket fűz a Gaikaihoz, amelyet kifejezetten a PlayStation 4 miatt vásároltak fel. A felhőalapú szolgáltatással kívánják ugyanis elérhetővé tenni a PlayStation 3-as címeket az új konzolon is. Erről azonban mostanáig nem sokat árultak el, ám a napokban új információk láttak napvilágot. Kiderült többek között, hogy átkeresztelték a szolgáltatást, amelyet majd PlayStation Now néven kell keresni. A tervek szerint hosszú távon nem csupán a PS4-en, de Vitán, Sony Bravia televíziókon, valamint táblagépeken és okostelefonokon is elérhető lesz, de elsőbbséget mindenképpen a PS4 élvez. A rendszer teljesen mobilis lesz, vagyis egy játék, amelyet félbeszakítottunk egy konzolon, bármelyik másikon, vagy akár TV-n, PS Vitán is folytathatjuk, csupán a PlayStation Network profilunkba kell bejelentkezni.
A szolgáltatás bétatesztje a tengerentúlon még januárban kezdetét veszi, amely a tervek szerint havi díj ellenében lesz elérhető, esetleg kölcsönzéses rendszerben. Az továbbra sem tisztázott, hogy azok a játékok, amelyeket PS3-ra már korábban megvásároltak a játékosok, milyen formában lesznek elérhetőek a szolgáltatáson keresztül. Újra ki kell fizetnünk értük egy bizonyos összeget vagy találnak módot rá, hogy ingyen hozzájuk férjünk.
A Sony a napokban a PlayStation 4 eladásairól is ejtett néhány szót. Eszerint a mai napig 4,2 millió konzol talált gazdára világszerte, vagyis továbbra is jócskán az Xbox One előtt járnak (a Microsoft konzoljából 3 milliót adtak el mostanáig). ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.