Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

inFamous: Second Son inFamous: Second Son

Nem lesz multi az inFamous: Second Sonban

Tavaly még arról szóltak a pletykák, hogy a PS4-exkluzív játékban kapunk többjátékos lehetőséget, ma ezt kategorikusan kizárták a fejlesztők. Ma új trailer is érkezett a játékhoz.

2014.01.27. 15:07 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogyan a 2009-es inFamousben és a 2011-es inFamous 2-ben sem volt, úgy a márciusban érkező inFamous: Second Sonban sem lesz többjátékos mód. Ezt maga a fejlesztő Sucker Punch erősítette meg, miután tavaly még arról pletykáltak a világhálón, hogy az új játékban bizony már ilyen játékmód is helyet kap. Egész pontosan Ken Schramm, a fejlesztés egyik vezetője beszélt erről egy interjú során. A fejlesztők minden erőforrásukat az egyszemélyes kampányra koncentrálják. Egy másik interjú során (amelyet a VG247 magazin készített Nate Fox-szal) a döntések mögötti morális rendszer és a főhős különleges erői kerültek szóba. Már az előző részekben is volt hatása cselekedeteinknek a történet alakulására, hiszen egyedül rajtunk állt, hogy híressé vagy hírhedtté válunk. A Second Sonban viszont sokkal összetettebb lesz a morális rendszer. Rengeteg olyan szituáció lesz, amely során kemény döntéseket kell meghoznunk, ezeknek pedig gyakran előre nem sejthető következményei lesznek. Így a jó és rossz oldal közötti határvonal is sokkal elmosódottabb lesz, még akkor is, ha a játék egyértelműen jelezni fogja, hogy éppen melyik utat járjuk. A világ is teljesen megváltozott körülöttünk az előző részekhez mérten. Most nem annyira egyértelmű, hogy ki ellenség és ki barát, már nem csak felénk masírozó katonák ellen kell felvennünk a kesztyűt. Nem egyszer előfordulhat, hogy az ellenség a szomszédban lakik, olyan egyszerű emberek, amilyen Delsin Rowe is volt.
A fejlesztők a széria megszületése óta azt szeretnék éreztetni a játékossal, milyen lehet, ha egy hétköznapi ember egyszerre emberfeletti képességekre tesz szert, amelyek használata egyedül az ő értékrendjétől függ. Az újdonság, hogy ezúttal a világ sokkal élesebben reagál majd a cselekedeteinkre. A képességeink pedig egészen új irányból lesznek megközelítve. Az irányítást is úgy alakítják ki, hogy a profik mellett a teljesen kezdők is könnyedén kiismerjék rajta magukat és előhozhassák a leglátványosabb mozdulatokat is. Sok ötletet merítettek a klasszikus gördeszkás játékokból, amelyekben a játékosok előszeretettel kötötték össze a végtelenségig a különböző trükköket, ezáltal egy végeláthatatlan kombósorozattal jutottak el a pálya egyik végéből a másikba. Fox elmondása szerint ehhez hasonló érzést szeretnének kiváltani a Second Son játékosaiból is. Delsin képességei közül egyelőre a neon és a füst köré épülőket ismerjük, de az ígéretek szerint ennél azért többre számíthatunk.
A mai napon egy vadonatúj trailer is napvilágot látott, amelyben a fejlesztők mesélnek a munkáról és a PS4-ben rejlő lehetőségekről.
Az inFamous: Second Son kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni március 21-én. ■

inFamous: Second Son
A legutóbbi inFamous: Second Son cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.