Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Steamen tér vissza az Obscure széria

Sajnos egyelőre nem a folytatás, hanem az első két rész jelenik meg márciusban.

2014.02.24. 11:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az Obscure első része még 2004-ben jelent meg PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra. A történet egy középiskolában játszódott, ahol néhány diák nyomtalanul eltűnt és egyébként is kísérteties dolgok történtek a falak között. Mikor egy barátjuknak is nyoma vész, pár diák összeáll, hogy fényt derítsenek az ügyre, de sokkal sötétebb titkokra bukkannak, mint azt eleinte feltételezték. A folytatásra három évet kellett várni, az Obscure II: The Aftermath 2007-ben érkezett meg és az előző rész sztoriját vitte tovább az egyetemre. Mindkét játék üde színfoltja volt az akkoriban nem túl felkapott horror műfajnak, játékmenete a régi Resident Evil játékokat idézte, története pedig simán beillett volna egy tinihorror mozinak is. Ehhez képest - bár a rajongók szerették - a kritikusok nem voltak elragadtatva tőlük.
Tavaly februárban jelentette be a Mighty Rocket Studio (akik korábban a Hydravision Entertainment voltak), hogy készül a folytatás, ám az oldalnézetes, humoros megjelenésű alkotásukkal kiverték a biztosítékot a rajongóknál, így ezt a projektet végül Final Exam címmel jelentették meg.
Ahhoz a szériához, amely márciusban újra meg fog jelenni, ezúttal a Steam kínálatában. Ezt a Mighty Rocket Studio jelentette be, akik két új trailert is bemutattak, ezek lent meg is tekinthetőek. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mi a helyzet a Final Exam megjelenésekor beígért valódi Obscure folytatással (a tavalyi gamescomon a játékok egyik megálmodója személyesen nekünk is megerősítette, hogy tervezik a folytatást), így csak remélhetjük, hogy ez a lépés egyfajta előfutára lehet a későbbi bejelentésnek. ■


Obscure 2
A legutóbbi Obscure 2 cikkek, hírek

hozzászólások (7)

Gobiakos
Gobiakos 2014.02.24. 17:58
Nekem így első blikkre kicsit Silent Hill beütése van. Mennyire járok közel a valósághoz ezzel az állításommal?
VodevilX
VodevilX 2014.02.24. 18:11
Én több mint félig játszottam unokatesómmal az elsőt, vicces, mert ketten egy képernyős coopban nem volt könnyű :D De tényleg nagyon jó dolog ez :) Vagy pl a RE4 HD kiadás pláne.
Dark Archon
Dark Archon 2014.02.24. 18:18
Abszolút semennyire.
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2014.02.24. 19:53
Félig-meddig klasszikus túlélőhorror, mint a régebbi Silent Hillek, így műfaji alapon van némi hasonlóság, de tudomásom szerint sokkal közelebb áll a tinihorrorokhoz, mint az SH mélydepresszív pszichohorrorjához.
GeryG
GeryG 2014.02.24. 22:41
Semmi depresszió nincs benne tényleg. Ahogy Zoo_Lee mondta, a sztori simán elmenne egy tinihorrornak: gimisek bent maradnak a suliban éjszakára, hogy megkeressék egyik spanukat, aki eltűnt pár napja. A suli alatt meg sötét katakombák meg egy nagy titok lappang, amit most inkább nem lőnék le. :) Ha B kategóriás is, de igazi tinihorror-feeling.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.