Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a StarDrive 2

A folytatás várhatóan idén szeptemberben jelenik meg.

2014.02.26. 14:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A StarDrive egyike a legjobb független űrstratégiai játékoknak, amelyet végül az Iceberg Interactive karolt fel. A játékban egy galaxisokat átszelő birodalom felépítése volt a feladatunk, amelyhez azonban több idegen civilizációnak is volt néhány keresetlen szava. Ezért nem csupán a bolygók feltérképezésére és a kolonizálására kellett odafigyelnünk, de jól tettük, ha ütőképes csillagflottát is összerántottunk a kibányászott nyersanyagok segítségével. A végső győzelemhez viszont elengedhetetlen volt, hogy új és új technológiákat fedezzünk fel. A játék érdekes részét képezte továbbá az űrhajó építő rész: az előre megadott hajótestet kedvünkre szerelhettük fel különféle modulokkal a fegyverektől kezdve az energiacellákon és pajzsokon keresztül a kolonizációs kabinokig.
Az Iceberg Interactive ma bejelentette, hogy már készül a folytatás, amelyet ezúttal is a Zero Sum Games fejleszt. A StarDrive 2 a már ismerős alapokon nyugszik, vagyis ismét egy körökre osztott stratégiai játékra számíthatunk, amelyben ugyanakkor a csaták valós időben zajlanak. Kilenc idegen faj várja, hogy kapcsolatba lépjünk velük, de lesznek kalózcsoportosulások is, akik komoly gondot jelentenek majd. A kutatólaborokban több száz új technológiát fedezhetünk fel, amelyek között lesznek olyanok, amelyek csak bizonyos fajoknál lesznek elérhetőek. Visszatér, de átalakul a hajóépítő és a bolygómenedzsment rész is.
A fejlesztők szeretnék, ha ezúttal sokkal könnyebb dolga lenne a közösségnek is, így a játék támogatni fogja a Steam Workshopot, vagyis könnyedén lehet majd hozzá saját tartalmakat készíteni. A megjelenés a tervek szerint idén szeptemberben lesz esedékes a Steamen keresztül, várhatóan 30 euró körüli áron. Akik viszont megvásárolták az első részt, nekik 33%-os kedvezményt biztosítanak a készítők. ■

előző
következő
Készül a StarDrive 2
Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2Készül a StarDrive 2
StarDrive 2
A legutóbbi StarDrive 2 cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.