Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Advanced Warfare Call of Duty: Advanced Warfare

Sok dolga lesz a Sledgehammer csapatának

Az idei Call of Dutyt készítő csapatnak rengeteget kell dolgoznia, ha szeretné tényleg feltámasztani az önnön mocsarába süllyedt szériát.

2014.03.06. 11:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Abban talán minden FPS-rajongó egyetért velem, hogy hiába produkál a Call of Duty széria minden évben jó eladásokat, ezt már csak a neve miatt teszi, ugyanakkor a játék a Modern Warfare első része óta gyakorlatilag semmit sem fejlődött, javult. Mindenki a tavalyi Ghosts epizódtól várta a csodát, hiszen ezzel a játékkal jelent meg a széria az új konzolgeneráción, ráadásul a sorozat eredeti megteremtője készítette. Ehhez képest egy alig közepes alkotást kaptunk, amely ezer sebből vérzett és leginkább arra volt jó, hogy még több rajongó forduljon el a sorozattól.
Az Activision is megneszelte a dolgot (végre valahára), így néhány hete bejelentették, hogy ettől az évtől kezdve már nem csak az Infinity Ward - Treyarch fejlesztőpáros készíti az egyes részeket, hanem beszáll a buliba a Sledgehammer Games csapata is. Ezzel az eddigi két éves ciklust három évesre bővítették, amely talán végre elég lesz a stúdióknak, hogy érdemi újításokkal zsúfolják tele a maguk játékát.
Az idei részt az újonc (valójában nem teljesen újonc, hiszen korábban besegítettek a Modern Warfare 3 fejlesztésénél) Sledgehammer Games készíti, akinek több oka is van, hogy odategye magát: egyfelől először készíthetnek saját CoD játékot, másfelől az ő vállukon a felelősség, hogy végre gatyába rázzák a sorozatot. Ennek fényében a csapat korábban már jelezte, ez végre tényleg igazi "nextgen" fejlesztés lesz, mivel az elsődleges platformok a PS4-X1 páros és természetesen a PC lesz. A stúdió egyébként munkatársakat is keres a projekthez, többek között grafikusokat is, akiknek olyan feladatik lesznek, mint a fegyverek effektjeinek elkészítése, járműroncsolás, nagyméretű merevtest-szimulációk vagy épp környezeti effektek (mint a tűz, füst, víz vagy időjárás) készítése. Valóban elmondható, hogy nem csak játékmenetében és talán környezetében (történetében és a feldolgozott korszakban) érett meg a drasztikus váltásra a CoD-széria, de látvány terén hatványozottan. El kell hagyni az eddig oly jellemző statikus környezetet (éljenek az atombombával is megmozdíthatatlan kartondobozok!), élethű fizikai modellezésre, rombolható környezetre és bizony a mai színvonalnak megfelelő grafikai megoldásokra (legyen szó akár textúrákról, akár effektekről vagy csak a puszta modellekről) van szükség.
Az ígéretek persze ilyenkor záporoznak, de a kérdés egészen idén őszig (de legalábbis az első játékmenet-bemutatókig biztosan) nyitott marad, hogy ezek közül mit sikerül megvalósítani és mi marad továbbra is álom a rajongók számára. ■

hozzászólások (3)

medve91
medve91 2014.03.06. 11:45
Szerintem a legjobb Cod a World at War volt. Imádtam azt ajó kis 2. vh-ás megvalósítást az előtt meg a sima cod meg united offensive volt a jó. Mondjuk én inkább vagyok 2 vh párti mint modern hadviselés párti:D
SwitcX88
SwitcX88 2014.03.06. 11:49
Nálam meg MW3-BO2. Nem hiszem hogy bármit is annyira megváltoztatnának az új részben, viszont a rendes szerverek már nagyon hiányoznak.
Christoph
Christoph 2014.03.06. 13:01
Az első rész az ugye klasszikus, de összességében szerintem a 4. lett a legjobb. A csernobili lopakodós részek meg zseniálisak lettek.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.