Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Call of Duty: Advanced Warfare Call of Duty: Advanced Warfare

Sok dolga lesz a Sledgehammer csapatának

Az idei Call of Dutyt készítő csapatnak rengeteget kell dolgoznia, ha szeretné tényleg feltámasztani az önnön mocsarába süllyedt szériát.

2014.03.06. 11:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Abban talán minden FPS-rajongó egyetért velem, hogy hiába produkál a Call of Duty széria minden évben jó eladásokat, ezt már csak a neve miatt teszi, ugyanakkor a játék a Modern Warfare első része óta gyakorlatilag semmit sem fejlődött, javult. Mindenki a tavalyi Ghosts epizódtól várta a csodát, hiszen ezzel a játékkal jelent meg a széria az új konzolgeneráción, ráadásul a sorozat eredeti megteremtője készítette. Ehhez képest egy alig közepes alkotást kaptunk, amely ezer sebből vérzett és leginkább arra volt jó, hogy még több rajongó forduljon el a sorozattól.
Az Activision is megneszelte a dolgot (végre valahára), így néhány hete bejelentették, hogy ettől az évtől kezdve már nem csak az Infinity Ward - Treyarch fejlesztőpáros készíti az egyes részeket, hanem beszáll a buliba a Sledgehammer Games csapata is. Ezzel az eddigi két éves ciklust három évesre bővítették, amely talán végre elég lesz a stúdióknak, hogy érdemi újításokkal zsúfolják tele a maguk játékát.
Az idei részt az újonc (valójában nem teljesen újonc, hiszen korábban besegítettek a Modern Warfare 3 fejlesztésénél) Sledgehammer Games készíti, akinek több oka is van, hogy odategye magát: egyfelől először készíthetnek saját CoD játékot, másfelől az ő vállukon a felelősség, hogy végre gatyába rázzák a sorozatot. Ennek fényében a csapat korábban már jelezte, ez végre tényleg igazi "nextgen" fejlesztés lesz, mivel az elsődleges platformok a PS4-X1 páros és természetesen a PC lesz. A stúdió egyébként munkatársakat is keres a projekthez, többek között grafikusokat is, akiknek olyan feladatik lesznek, mint a fegyverek effektjeinek elkészítése, járműroncsolás, nagyméretű merevtest-szimulációk vagy épp környezeti effektek (mint a tűz, füst, víz vagy időjárás) készítése. Valóban elmondható, hogy nem csak játékmenetében és talán környezetében (történetében és a feldolgozott korszakban) érett meg a drasztikus váltásra a CoD-széria, de látvány terén hatványozottan. El kell hagyni az eddig oly jellemző statikus környezetet (éljenek az atombombával is megmozdíthatatlan kartondobozok!), élethű fizikai modellezésre, rombolható környezetre és bizony a mai színvonalnak megfelelő grafikai megoldásokra (legyen szó akár textúrákról, akár effektekről vagy csak a puszta modellekről) van szükség.
Az ígéretek persze ilyenkor záporoznak, de a kérdés egészen idén őszig (de legalábbis az első játékmenet-bemutatókig biztosan) nyitott marad, hogy ezek közül mit sikerül megvalósítani és mi marad továbbra is álom a rajongók számára. ■

hozzászólások (3)

medve91
medve91 2014.03.06. 11:45
Szerintem a legjobb Cod a World at War volt. Imádtam azt ajó kis 2. vh-ás megvalósítást az előtt meg a sima cod meg united offensive volt a jó. Mondjuk én inkább vagyok 2 vh párti mint modern hadviselés párti:D
SwitcX88
SwitcX88 2014.03.06. 11:49
Nálam meg MW3-BO2. Nem hiszem hogy bármit is annyira megváltoztatnának az új részben, viszont a rendes szerverek már nagyon hiányoznak.
Christoph
Christoph 2014.03.06. 13:01
Az első rész az ugye klasszikus, de összességében szerintem a 4. lett a legjobb. A csernobili lopakodós részek meg zseniálisak lettek.
további hírek

Készül az Uncharted: The Lost Legacy

Chloe Frazer kalandjaival folytatódik a Naughty Dog szériája.

Hivatalos - Jön a The Last of Us: Part II!

Elképesztően zseniális előzetes! Folytatódik Joel és Ellie zseniális kalandja!

9 perc Prey

A rövidke előzetes után egy jóval tartalmasabb is érkezett a The Game Awardsról.

Tartalmas öt percben a Mass Effect: Andromedáról

Akció, felfedezés, dialógus, nyomozás és autózás, mind egy trailerben.

Death Stranding trailer a The Game Awardsról

Hideo Kojima nyerte az Industry Icon díjat, köszönetképpen pedig új előzetest villantott készülő játékából.