Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Leállították az East vs. West fejlesztését

A Hearts of Iron szériára épülő játék fejlesztése során megoldhatatlannak tűnő problémák léptek fel, ezek kiküszöbölése pedig túl sok pénzt emésztett volna fel.

2014.03.10. 22:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Paradox Interactive a napokban bejelentette, hogy leállítják a BL Logic stúdiójában készülő East vs. West: A Hearts of Iron Game fejlesztését. A játékot még 2012 őszén mutatták be, és a világháborús környezetet a hidegháború korszakára cserélték benne. Sajnos a fejlesztés során komoly gondok léptek fel a Steames funkciók beépítés során, amelyek végül megoldhatatlannak bizonyultak. A komolyabb anyagi károk elkerülése végett a kiadó úgy határozott, nem indítják el a tervezett nyílt bétát (vagyis a Steames korai hozzáférés programot), hanem leállítják a fejlesztést.
"A mai napon eleget kell tennünk szomorú kötelességünknek, és be kell jelentenünk, hogy leállítjuk az East vs. West fejlesztését. Mi itt a Paradoxnál nagy tisztelettel vagyunk a BL Logic iránt, ezért nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de kiadó vagyunk, amit a döntéseinknek és a cselekedeteinknek is tükröznie kell. Miután a játékot többször is elhalasztották, nem hisszük, hogy a nyílt béta az ésszerű határidőn belül megvalósíthatóvá válna. Igazi hullámvasúton vagyunk túl, amióta elkezdtük az East vs. West fejlesztését még 2011 májusában. Nem is kívánhatunk egymásnak más, mint a legjobbakat a jövőben. Szeretnénk megköszönni a fejlesztők kemény munkáját és hatalmas erőfeszítéseit, ahogyan a rajongóknak a kitartást és a soha meg nem szűnő támogatást." - olvasható a kiadó közleménye. ■

hozzászólások (4)

jawsika
jawsika 2014.03.11. 01:02
A Paradox egy komolytalan, súlytalan kiadó. Ami azért szomorú, mert ha nem ilyen töketlen, szarunkbele embereket alkalmaznának, a játékaik az élvonalban tartanák őket. De tiszta kabaré, amit folyamatosan, minden játékuk megjelenésekor művelnek. Bugos, elképesztően optimalizálatlan, hibás, alfa játékokat adnak el pénzért, és b*sznak javítani, mindenki oldja meg otthon...

Talán ez a bukta kicsit felébreszti az főnökséget, hogy a munkatársakat erősen át kellene rostálni.
Kopiati
Kopiati 2014.03.11. 13:02
Hát a külsős projektjeikkel voltak anno bajok, ezért lettek azok leépítve. Mint ez is, meg volt még pár. A belső projektjeiket meg (Victoria 2 után) egy szó nem érheti minőségre-játékelményre. Szerintem. Ennek a játéknak meg betett a HoI4, elvégre már 2012-ben ki kellett volna jönniük vele, nem "when its done". HoI4 meg új etalon lesz a piacon:)
Solyom2
Solyom2 2014.03.11. 18:40
A HoI2 pogessor fórumban már hosszan elmondtam a véleményem a projektről. Ide csak annyit, hogy nem hiszem el, hogy a Steam hibája miatt nem adták ki. Ha olyan sokat késtek vele, meg annyi pénzt öltek a játékba éveken át, nem hiszem el, hogy a cél előtt a Steam kompatibilitás hiánya miatt nem adják ki.Komédia az egész:-(
A HoI4et pedig mint egy régi széria 4. tagját, amiről még alig van infónk azért nem hívnám már előre etalonnak, számomra még mindig a 2. rész a csúcspont, a 3. csalódás volt.
Szeretem a II. világháborút, de azért egy hidegháborús játék újdonság lett volna a piacon, nem hiszem, hogy buktak volna rajta, hiszen gyakorlatilag nincs is konkurencia, de most hátha mások is kapnak az ötletükön, és egy normálisabb kiadó elkészíti a játék utódját.
Kopiati
Kopiati 2014.03.12. 09:31
A fejlesztésen dolgozó magyar srác véleményét kéne valahogy kideríteni:) Insider infónak.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.