Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Hazánkban is megjelenik Kim Stanley Robinson 2312 című regénye

Két évvel a nemzetközi premier után hozzánk is megérkezik a díjnyertes sci-fi alkotás.

2014.03.13. 21:01 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Napokon belül újabb gyöngyszemmel gyarapodik a hazai sci-fi regény piac, megjelenik ugyanis Kim Stanley Robinson 2312 című regénye. A könyv két évvel ezelőtt jelent meg nemzetközi viszonylatban, és azóta számos díjat bezsebelt. Robinson stílusa letisztult és pontos, a 2312-ben legalább annyira hangsúlyos az emberiség elképzelése háromszáz évvel később, mint maga a történet. A könyv nem teljes mértékben épül fikcióra, számos ötlet és következtetés tudományos alapokon nyugszik, mivel maga a szerző ismert tudományos-gazdasági-politikai elemző is, az esszéi közül publikált már a New Scientist, a Wired és a Worldwatch Institute, emellett pedig egyetemeken, konferenciákon és workshopokon ad elő a gazdasági fenntarthatóság, fenntartható fejlődés, társadalmi igazságszolgáltatás és klímaváltozás témáiban.
A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új lakóhelyek létesültek a Naprendszer holdjain és bolygóin, sőt még azokon is túl. 2312-ben azonban események sorozata kényszeríti az emberiséget arra, hogy szembenézzen múltjával, jelenével és jövőjével.
A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, a mérnöktudomány eddig sosem látott csodájában. Swan Er Hong a nagyanyját gyászolja, Terminátor városának egyik legbefolyásosabb patrónusát. Mivel halálának váratlansága és tisztázatlan körülményei nem hagyják nyugodni, Swan útra kel a Naprendszerben, ám még csak nem is sejti, hogy ezzel nem csak saját életét, de az egész emberiségét is örökre megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett - most azonban abba a tervbe is belepillanthat, amely az elpusztításukat célozza.
A 2312 március 18-án jelenik meg itthon. ■

hozzászólások (1)

SwitcX88
SwitcX88 2014.03.14. 11:02
Na, amint átrágtam magam a Boszorkányok óráján, nekifutok ennek. A borítója gyönyörű, az új Agave logó is klassz.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.