Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Havidíjért elérhető az Unreal Engine 4

Idő közben a Crytek is előrukkolt a saját havidíjas modelljével, míg a Unity Technologies bemutatta a Unity 5 motort.

2014.03.21. 12:35 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A héten felpezsdült a grafikus motorok piaca, mivel érdekes hírek érkeztek több fejlesztő háza tájáról is.
A sort az Epic nyitotta, akik bejelentették, hogy már elérhető az Unreal Engine 4, amelyért 19 dollár havidíjat kell fizetnie az érdeklődőknek. Ezért a pénzért teljes hozzáférést kapnak a motor forráskódjához és minden szükséges eszközhöz, hogy tovább gyarapítsák a motorcsalád által meghajtott játékok egyébként sem kis táborát. Tim Sweeney, az Epic alapítója és vezetője az alábbi videóban ecseteli részletesen, hogyan is alakult a motorcsalád eddigi története, és miért éri meg mindenkinek az Unreal Engine 4-et választani.

Utóbbi döntést hivatott segíteni ez a trailer is, amely a motor képességeit mutatja be.

Nem váratott magára sokáig a konkurens Crytek válasza sem, ugyanis ők is bejelentették, hogy havidíjas formában is elérhetővé vált a CryEngine legújabb generációja. Ezzel a lépéssel szélesebb körben szeretnék népszerűsíteni az egyébként lassan, de biztosan egyre több fejlesztő által választott motort (amelynek népszerűsége ezzel együtt sem közelíti meg a konkurensét). Májusban indul az Engine as a Service program, amely a független stúdiók számára teszi elérhetővé a motort havi 9,9 euróért. Ezért a pénzért természetesen a legújabb generációs motort és az ahhoz tartozó összes eszközt is megkapják a fejlesztők.
Hogy teljes legyen a sor, a Unity Technologies is fontos bejelentéssel rukkolt elő a héten, igaz, ők nem havidíjakról beszéltek. Bemutatták inkább a Unity Engine 5-t, amelyet a Mozillával közösen fejlesztettek, hogy új szintre emelhessék a böngészőben futó játékok minőségét. A motor egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de a hivatalos oldalon már elő lehet rendelni. Aki így tesz, hozzáférést nyer a motor előző, negyedik generációs változatához is. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.