Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Project Morpheus - a Sony is beszáll a VR buliba

A Sony is saját virtuális valóságon dolgozik, amelynek első részleteit már fel is fedték.

2014.03.21. 16:15 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Az elmúlt években, ha virtuális valóságról esett szó, szinte mindenkinek az Oculus Rift fejlesztése jutott az eszébe. Ez mostantól könnyen megváltozhat, ugyanis a Sony a GDC-n bemutatta saját VR technológiáját, a Morpheust. A projekt 2010-ben indult és mostanra jutott el abba a státuszba, hogy a szélesebb közönségnek is be lehetett mutatni. A megoldás sokban hasonlít az Oculus Riftre, vagyis itt is egy fejre helyezhető kijelzőről van szó, amely a PlayStation kamera segítségével követi a fej mozgását is. A kezek helyzetét pedig a Move kontroller segítségével lesz képes reprodukálni a rendszer. Emellett a rendszer alkalmazni fogja a Sony saját 3D-s audio technológiáját is, amely nem csupán körben, de alulról és felülről szóló hangokat is képes lesz megszólaltatni.
A Morpheus egyelőre nem rendelkezik piaci megjelenési dátummal, de a fejlesztők számára hamarosan elérhetővé válik, hogy kitapasztalhassák és elkezdhessék a kompatibilis játékok fejlesztését. Az eszközt az idei GDC-n négy játékkal (EVE Valkyrie, Thief, The Castle és The Deep) már kipróbálhatták a kilátogatók. ■

hozzászólások (0)

további hírek

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!

Év játéka 2016. szavazás

Ismét olvasóink szavazatai döntenek a díjak sorsáról.

Nyereményjáték gamescomos lootért!

Pólók, pendrive, párna és sok más jóság vár Rátok.

Injustice 2 sztori trailer Brainiac tálalásában

A második rész épp ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette.

Idegenvezetés a Mass Effect: Andromeda hajóján

Új előzetes mutatja be a Tempestet és a gyomrában pihenő Nomadot.