Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rollercoaster Tycoon 4 PC-re is

iOS mellett PC-re is elkészül a kultikus vidámpark-menedzser játék, ám az első hírekkel ellentétben a PC-s változat teljesen eltér majd a mobilostól.

2014.03.25. 16:04 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Egy ideje már lehet tudni, hogy az Atari felügyelete mellett készül a népszerű menedzserjáték új része, a Rollercoaster Tycoon 4. Az első hírek még arról számoltak be, hogy az elsődleges platformot az iOS jelenti, amelyre ingyenesen jelenhet meg a játék. Éppen ezért sok rajongó aggodalmának adott hangot mondván, így a PC-s változat biztosan nem nőhet fel a széria hagyományaihoz. A kiadó most mindenki megnyugtatott: a PC-s játéknak semmi köze nem lesz a mobilos változathoz.
"Egyelőre nem mondhatunk túl sokat, de a PC-s változat teljesen más játék lesz. Rengeteg veterán Rollercoaster Tycoon rajongó van, akiknek teljesen más elvárásaik vannak. Szeretnénk ezek közül minél többet megvalósítani. Az első a mobil változat, aztán jöhet a PC. Tudjuk, hogy rengetegen vannak, akik előbb szeretnék a PC-s változatot látni, de a mi stratégiánk most a mobilra koncentrál." - nyilatkozta Anthony Chien, az Atari marketinges munkatársa.
Az iOS-re szánt változat a tervek szerint valamikor áprilisban jelenhet meg, míg a PC-s kiadás valamikor később, de még idén. Hogy pontosan miben fog különbözni, vagyis egyáltalán milyen játékra számíthatnak az érdeklődők, arról egyelőre nincsenek információk. ■

Rollercoaster Tycoon World
A legutóbbi Rollercoaster Tycoon World cikkek, hírek

hozzászólások (13)

GeryG
GeryG 2014.03.26. 10:29
Valamiért most a FlatOut és a F.E.A.R. szériák jutottak eszembe...
FlatOut is kapott valami harmadik résznek titulált, mások által készített és szó szerint botrányosan rossz játékot, ahogyan a F.E.A.R. mások által gyártott kiegészítői és részei is nagyon gyengék lettek...

Ugyanakkor volt már példa arra is, hogy egy szériának jót tett, ha új stúdió kezébe került. Más kérdés, hogy a RCT szériának sosem volt szüksége új fejlesztőre, mert nem csökkent úgy a színvonal mint sok más játék esetében...
cptpacey
cptpacey 2014.03.26. 20:41
Adventure Park sajnos messze nem ér a régi RCT nyomában (még finished access-ben sem fog szerintem...).Csatlakozom az előttem szólókhoz, még az RCT 3 is, hiába csilivili 3d és tsai, messze nem kötött le,mint az elődei....
Lacko
Lacko 2014.03.27. 13:36
Cáfoljatok meg, de én úgy érzem, hogy ezek a CitiesXL, meg a Cities in Motion (aka Transport Tycoon)... ezek mind németek. És szegény németek baromi pontosak, precizek, mindent tök jól szimulál a játék, rohadt pontos, nagyon szép, csak éppen semmi hangulatuk nincs. (Ellentétben a cseh játékokkal, amik full bugosak, de olyan hangulatuk van, hogy berosálok)

Szóval ezért jó játékok az eredetiek (SimCity, RCT, Transport Tycoon), mert azokban van hangulat.
YuriLexandro
YuriLexandro 2014.03.27. 22:17
Ez csak az én véleményem ugyan, szóval ne ugorjatok a torkomnak :D Régen mondhatni ha nem is az összes játékot, de szívvel lélekkel csinálták, akkoriban még nem volt akkora közönsége a dolognak mint ma, nem szedtek be milliós profitot. Ma pedig már a 10szereése, vagy 100szorosára nőtt a tábor, szinte futószalagon gyártják a játékokat és elvesztette azt a varázsát ami régen odaszögezett minket a monitor elé. Magamon is azt veszem észre hogy kijön egy új játék, végigpörgetem és többnyire megy a süllyesztőbe, inkább egy régebbi játékkal játszom, hiába nincs skynet szintű mesterséges intelligencia, hiába nincs Crysis szintű grafika, a régiek fektették le az alapköveit a mai játékoknak. Nem mondom hogy ma nem találkozni nagy nevekkel és jó játékokkal, de valahogy érződik rajtuk a profit szaga, ami kicsit rontja az összképet, divat lett a minél több bőr lehúzása, a mikrótranzakció.
Újra elmondom ez csak az én véleményem :)
Kanduhrka
Kanduhrka 2014.03.27. 23:00
Szerintem ez nem csak a fejlesztők/kiadók hibája. Az elmúlt 5-10 év alatt megnőttek a játékosok igényei, illetve egy mai, komolyabb játékokhoz rengeteg ember munkája kell, akiket ki kell fizetni, és még így is 2-3 év egy ilyen cím elkészítése. Meg lehet oldani kisebb létszámmal is, de akkor 5-6 évre is elhúzódhat (lásd Rage).

Még annyi, hogy mondjuk 92-93-ban, a Doom az egyik legszebb játék volt (és kurva jó is:)), amit 10-20 fős csapattal csináltak - talán még annyi se. Ma, ugyanezt a sikert csak a legnagyobb stúdiók tudják elérni, több emberrel, nagyobb anyagi ráfordítással, amiből nyílván pénzt is akarnak, csak itt egy-egy nagyobb bukás magával ránthat mindenkit. Szerintem ezért nem változtat pl az Activison a Call of Duty-k receptjén, mert nem mernek bevállalni egy hatalmas zakót.

Megint más dolog, hogy a többségünk gyerekként/tizenévesként találkozott a 90-es évek játékaival, nagyobb hatással voltak ránk, és nem rágták a szánkba a játék minden elemét, hanem volt idő foglalkozni velük, kitapasztalni, megismerni. Most, a munka, meg az életem mellett egyre kevesebb időm jut játszani, ha van, akkor is 1-2 címmel maximum, bár ezzel úgy vélem nem vagyok egyedül:)

Ami egyébként még zavaró, az a DLC, skin, ilyen-olyan szarság őrület. Szépen begyűrűzött a játékszoftverek közé is, hogy a relative alacsony árú játék* mellé a valódi profitot már a kiegészítő termékek adják. Így megy ez más termékeknél is (tv, kocsi stb), a nagyobb baj akkor van, amikor a teljes értékű játéknál már szembetűnően látszik , hogy erre mennek rá. (Mafia 2 megvan?) Persze van, amikor kifejezett jól jöhet egy-egy ilyen kiegészítés, pl a Diablo 3-hoz mondjuk 2-3 ezerért egy új karakter simán beleférne.

* a nagyobb címek már 98-2000 környékén is 10-12 ezer forintba kerültek, de még emlékszem, amikor az Age of Empires 2-ért nem féltek 18 darab Mátyás királyt kérni, nos ezekhez képes ma is ennyiért juthatunk a legújabb címekért (PC-én...)
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.