Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Richard Marks mesél a Morpheusról

A Sony is beszáll a VR-fejlesztésbe, új trailerben mesélnek a saját megoldásukról.

2014.04.02. 11:21 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Márciusban jelentette be a Sony, hogy Morpheus néven saját VR-eszközt fejlesztenek. A projektet már 2010-ben elindították, ám csak most látták elérkezettnek az időt, hogy a szélesebb közönségnek is bemutassák. Ezt végül a GDC-n tették meg. Azóta nagyot fordult a világ a VR-technológia körül, mivel az eddigi legismertebb eszközt, az Oculus Riftet mellényzsebből felvásárolta a Facebook, így erősen megkérdőjeleződött, hogy végül milyen céllal (játék, kommunikáció, közösségi funkciók, média stb.) fog megjelenni. Így könnyen előtérbe kerülhet a kizárólag PlayStation 4-hez készülő Morpheus is, amelyről a napokban Richard Marks fejlesztő mesélt egy új trailerben.
"A PlayStation 4 az oka, hogy csak most rukkoltunk elő ezzel, mivel a virtuális valóság meghajtásához nagyon komoly grafikus erőforrásra van szükség. Ezt korábban nagyon nehéz lett volna kivitelezni, emellett a mozgáskövetési és a megjelenítési technológiának is el kellett jutnia egy bizonyos fejlettségi szintre. Lényegében a PS4 az eszköz grafikus meghajtója."
A követést több technológia is segíteni fogja: az eszközön belül giroszkóp és gyorsulásmérők találhatóak, míg a PS4 kamerája a DualShock 4-hez hasonló módon az eszköz külső borításán található LED fényét figyeli. Ezen információk kombinálásával követik pontosan a fej mozgását, valamint mindez kiegészül a Move kontrollerrel is. A trailerben ezekről is hallhattok. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.