Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?

Az új driverrel a videokártyák teljesítménye akár 71%-kal is nőhet.

2014.04.08. 16:40 | szerző: GeryG | kategória: Hardver

A napokban új béta driverrel jelentkezett az NVIDIA, ám ezúttal valami komolyabbal rukkoltak elő az átlagosnál. Nem pusztán az ilyenkor megszokott apró változtatások kerültek a driverbe, nem csupán az ilyenkor szokásos új játékok optimalizálása szerepel a leírásban. A mérnökök állítása szerint ugyanis oly mértékben javították a drivert, hogy az egészen jelentős teljesítménynövekedésre sarkallják a videokártyákat.
"A DirectX12 mellett továbbra is komoly figyelmet szentelünk a DirectX11-nek, így drasztikusan javítottuk a DirectX11 driverünket, amely által az ezt használó játékok akár 71%-os teljesítménynövekedést is produkálhatnak kihasználva a többmagos kártyák és az SLI nyújtotta lehetőségeket." - olvasható az NVIDIA blogján.
Az új, 337.5-ös béta driverrel olyan játékok teljesítménye válik sokkal stabilabbá és erőteljesebbé, mint az Assassin's Creed IV: Black Flag, a Battlefield 4, a Thief, a Titanfall vagy épp a Tomb Raider, továbbá számos új játék profilja is felkerült a támogatottak listájára, így a Watch_Dogsé is. Ezzel a lépéssel az NVIDIA a jelek szerint válaszolni tudott a rivális AMD Mantle API-jának támadására, már csak az a kérdés, hogy a jól hangzó számadatok és az alábbi grafikonok mennyire felelnek meg a valóságnak. Természetesen minden játék teljesítménye komolyan függ a hardverkörnyezet más elemeitől is, így nehéz megmondani, kinél milyen mértékű lehet a javulás. Az már egy másik kérdés, hogy ha ilyen szinten tudták most fokozni a videokártyák erejének kiaknázását, akkor korábban mégis miért nem tették ezt meg? ■

előző
következő
NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?
NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?NVIDIA 337.5 béta driver - drasztikus teljesítménynövekedés?

hozzászólások (9)

Yaho0
Yaho0 2014.04.09. 20:25
Én feltelepítettem a laptopomra, azóta sem tapasztaltam semmilyen problémát. Leteszteltem a Metro Last Lighton és azt hiszem, hogy legalább 40%-kal megugrott az FPS. Meg vagyok elégedve :)
VodevilX
VodevilX 2014.04.09. 20:56
De oké hogy az új kártyákkal reklámozzák ezt a fene nagy növekedést, meg sli-ben 71% jólvan, jólvan... De 2-3 vagy annál régebbi generációs kártyákon, szerintem aligha vehető észre javulás.
GustyX
GustyX 2014.04.09. 21:27
Pedig az éppen aktuális csúcskártyákon kell még plusz kakaó:):D
balays82
balays82 2014.04.09. 22:06
Arról volt, de tettem egy próbát, hátha tényleg csodát látok. Nem jött be.
davkar9
davkar9 2014.04.10. 16:45
Valószínűleg az új kártyákra készült ez. Titanfallt eddig 1600x900-ban futtattam very highon, most engedte a 1980 mediumot. Átlag 20-onvége fpst kaptam, ami folyamatos, de a kapkodós játékmenethez ez kevés. Mondjuk eleve a játék is optimalizálatlan. BF4-ben mintha pár fps javulást tapasztaltam volna, de ha nem tudom, hogy új drivert raktam föl akkor fel se tűnik. (volt egy szokásos dx hosszúüzenetes játékhiba, ezt a bf3 óta nem sikerült kijavítaniuk...)

70%-os javulás viszont nincs.
további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.