Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jogi viták az új Duke Nukem játék körül

A Duke Nukem Forever jogait birtokló Gearbox Software beperelte az új epizódot fejlesztő csapatokat.

2014.04.22. 18:56 | szerző: gregmerch | kategória: Játék

A korábban már kilátásba helyezett jogi lépéseket megtéve a Gearbox beperelte az új Duke Nukem játékot, a Mass Destructiont fejlesztő Interceptor Entertainmentet, és velük együtt az eredeti jogokat birtokló 3D Realmst - amelyet az Interceptor márciusban megvásárolt -, valamint az Apogee Gamest. A vádirat szerint az említett cégek jogtalanul próbálnak hasznot húzni a Gearbox által megvásárolt franchise-ból. Első körben az alperesek azzal érveltek, hogy nem a teljes széria, hanem csupán a Duke Nukem Forever jogait vásárolta meg a Gearbox, és ők továbbra is jogot formálhatnak egy Duke Nukem: Survivor című alkotás - amely vélhetően a Mass Destruction új címe - elkészítésére és publikálására. Az eredeti, de a jogi hercehurca miatt lezárt AllOutofGum.com weboldal helyett immár egy nogumneeded.com nevű site lépett életbe, amely május 14-ig számlál vissza, és amelyen egy égő kanócú bomba látható. A honlapra egyébként az eredeti oldal URL-je is átvezet, és annak alján mind az Interceptor, mind pedig a 3D Realms neve szerepel.
Azt tehát még nem tudjuk biztosan, hogy mi is lesz a Duke Nukem: Mass Destruction/Survivor sorsa, de abban reménykedhetnek az ehhez a tevékenységhez egyébként már réges-régen hozzáedződött rajongók, hogy nem állnak le végleg a munkálatok. A többit 22 nap múlva meglátjuk. ■

Duke Nukem: Mass Destruction
A legutóbbi Duke Nukem: Mass Destruction cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Bejött a váltás a Resident Evil 7-nek?

Befutottak az első külföldi értékelések.

JátszóDome: Shadow Tactics - Blades of the Shogun #8

A hatodik küldetéssel folytattuk a végigjátszást.

Íme, a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands szóló módja

Az eddigi előzetesek rendre a kooperatív módot promózták, hát most megnézhetjük, milyen lesz egyedül játszani.

Már elérhető a Might & Magic Showdown korai változata

Megelevenednek az asztali szerepjátékok csatái.

For Honor harcosok és béta részletek

Hamarosan elrajtol a játék zárt bétája, ennek apropóján összegyűjtöttük az összes harcos bemutatkozó videóját. Garantált lehetőség van a bétában való részvételre is!