Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elkészült a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha

A játék rajongói 2008-ban kezdték fejleszteni az akkor még csak egyszerű modot, amely mára teljesen önálló játékká nőtte ki magát.

2014.05.04. 16:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egyik a legismertebb akciójátékoknak, ám hírnevét kétes körülmények között szerezte. Az orosz GSC csapata ugyanis akkoriban korszakalkotónak számító ötletekkel tűzdelte tele a projektet, rengeteg volt az ígéret (akkoriban még nem igazán jellemző szerepjátékos elemek, dinamikusan változó időjárás és napszakok, korrekt fizika, járművezetés stb.). A fejlesztés azonban folyamatosan húzódott, egymást érték a halasztások és csúszások, míg végül 2007-ben nagy nehézségek árán végül csak megjelent a játék. Igen ám, csakhogy a premierhez nagyon komoly kompromisszumot kellett kötnie a fejlesztőknek, az ígéretek zömét ki kellett vágniuk, így végül nem kaptunk mást, mint egy nyitott világú, már-már csúnya tucatlövöldét, egy-két jó ötlettel, de telis tele hibákkal. Egy szó, mint száz, a S.T.A.L.K.E.R. hiába volt ambiciózus, végül bukás lett (más kérdés, hogy ezt követően még két kiegészítőt kapott, de a tényleges folytatás fejlesztését végül le is állították).
A hányattatott sorsa ellenére mégis mára szinte kultjátékká nőtte ki magát, hatalmas rajongótáborral rendelkezik, a lelkes és tehetséges játékosok pedig számtalan kisebb-nagyobb kiegészítést és modifikációt készítettek hozzá. Ilyennek indult a S.T.A.L.K.E.R.: Lost Alpha is még 2008-ban, amely akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az ismert kivágott játékelemeket és részeket visszaépítse a játékba. A lelkes készítők (köztük több magyarral) idővel megalapították a dezowave csapatát, akik mára teljesen önálló játékká formálták a Lost Alphát, amely rengeteg elemében megváltozott az alapjátékhoz képest. Sok saját ötletet, új fegyvereket, karaktereket és frakciókat, új helyszíneket és természetesen saját történetet is kapott. A végleges változat a napokban vált elérhetővé, futtatásához nincs szükség egyik alapjátékhoz sem. Részletes leírást a fejlesztők hivatalos oldalán olvashattok, letölteni pedig errefelé tudjátok. ■

hozzászólások (67)

kl1ma.
kl1ma. 2014.08.14. 18:35
Gamedata/ levels könyvtár nem létezik!
ufodani
ufodani 2014.08.14. 18:49
És mit szeretnél? Segítséget? Csak mert ezt nem olvastam...

Nem kell levels. És megpróbálom szájbarágósan :
1. Leszeded ezt a textures.zip-et.
2. Úgy ahogy van, az egészet (ne foglakozz vele, h 3 elemet tartalmaz)kibontod ide:
-> Lost Alpha -> gamedata -> textures. A gamedata-en belül belül van 1 config és 1 textures. A bontásnál csak jelöld ki a textures-t és ne menj beljebb, ahol már van 1 ui. Ha jól csinálod, akkor a bontás után a textures-en belül látni fogsz ugyanúgy 1 ui, és most már 1 prop mappát. Na ez tartalmazza a linkelt 3 cuccot, ami kell a továbblépéshez. Ennyi.
kl1ma.
kl1ma. 2014.08.14. 18:56
Megoldás tökéletes, megy a játék tovább. Nagyon szépen köszönöm:-)
ufodani
ufodani 2014.08.14. 18:58
Zsír.
Attak
Attak 2015.11.12. 13:54
Nem tudom,nyomja-e még vki ezt a játékot,de olyan szinten fagyogat nálam,hogy ki se tudok lépni belőle...vkinek vmi ötlete?
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.